två inlägg på en och samma dag....hua hua

Ännu lite till kan jag tänka mig att uppdatera bloggen med. Jag har precis tömt minnet från kameran så lite nya grejor finns det ju allt att visa.

Jag har haft några bordsprojekt på gång. Jag har ju äntligen vågat mig på att använda sticksågen och jag är så lycklig för det. Innan har det alltid varit tabu för mig att såga. Tack vara att jag en gång sågade ett nytt underskåp till vask lite galet. ;-)

Det är inga märkvärdiga grejor jag har gjort men bara små roliga projekt. Här nedan visar jag bilder på ett litet nattduksbord som nu står i Morgans rum.





Sedan har vi det roliga bordet. I Hus&Hem tidningen i höstas så visades ett bord gjort av Fredrik Paulsen . Jag har valt att göra ett liknande fast på mitt egna lilla vis. Visdomsord eller någon form av text ska på vid senare tillfälle.

 

Sen är det rensning i rabatterna, såklart. kantstenen är nylagd och blir superfint.




Och en litet inbjudande hjärta i betong i dörröppningen.

Också passade jag på att ta ljuvliga bilder på en av våra parkrhododendronsom blommar för fullt. Det lär väl bli de sista bilderna eftersom vi sen kommer att jämna den fina busken marken…. Enligt Daniel…. Men den står ju alldeles för nära huset och den täcker fönstren så det är ju lite det vi vill få bort. Men det kommer nya skott på den längre ner så jag undrar om man inte bara ska riktigt rå klippa den och sedan hoppas på det bästa.


Och sedan har vi under bara små blå blommor som marktäckare längs med gången in till huset. Jag är förvånad över hur länge de har blommat och de är verkligen fina tycker jag. Vad de är har jag ju självklart ingen aning om. För mig heter de, de blåmarktäckarblommorna. ;-)



Idag har Morgan kört lite i gåstolen. Han blir mest arg när han sitter i den för det går väl antagligen inte som han vill… men jag lyckades fånga en bild av honom “in action”. Babysittern i handen och stereo bänkskivan i munnen. Härlig kille.


luften är fylld av dofter

Jag inser idag att det är tvunget att börja blogga igen. Jag kan inte smälla till med alla nyheter på en och samma gång sedan. Det är ju roligare att se steg för steg hur man ändrar om och allt sådant.
Varför det inte blir oftare nu är ju helt enkelt för att datorn inte prioriteras så mycket. Det blir oftast en liten sväng på fejjan på morgonen och en sväng innan man hoppar i sängen på kvällen. Så när man väl sitter vid datorn så är man antingen för trött för att skriva eller för pigg och har så många andra projekt som ska göras. Men morgonen får nog bli en liten blogg skrivare-tid.
Här hemma har jag just nu en sjuk Mirjam. Hon har feber och är så  totalstopp i näsan. Vi kämpar på med lite nässpray men det hjälper inte. Förhoppningsvis så släpper det väl snart.
Ett antal dagar nu så har jag haft noll energi till att pyssla i trädgården och nu när det väl börjat bli varmare så orkar jag ändå inte. Förstår inte varför, fast så fort Daniel kommer hem från jobbet så vill jag sätta igång. Allting är väl roligare att göra när man är två.
Igår var ju första varma dagen, ingen sol men klänningväder och det är ju helt underbart. ALLA världens blommor började lukta och jag tror nog min näsa är helt sönder riven av att ha stoppat in den i alla buskar och blommor. :-) Allting luktar med en blandning av kaprifol, lavendel, syrén och raps. Inte allt för långt ifrån oss har vi ju ett rapsfält.

Jag måste säga att i det stora hela så älskarjag att vara ute i trädgården och pyssla. Jag håller just nu på med en del egna betongprojekt och det är riktigt kul. I helgen ska vi låna en blandare för att göra riktigt fina stenplattor för vår kommande uteplats. Bilder på detta kommer vid annat tillfälle.

Nu slänger jag in några bilder på huset och trädgården.


Daniel jobbat med högtryckstvätten och skillanden blev enorm.



som nytt



Mina projekt slutar oftast med att Daniel gör dem. Därför är han allt som oftast med på alla trädgårds och renoveringsfoto. :-) Detta är en bänk som står i växthuset. Med lite grön färg så ser den mycket bättre ut igen.


Här är jag och påtar i rabatterna. Ni kan alltså inte ana vilka rotsystem det finns i de så kallade rabatterna. Helt otroligt!


Mirjam hänger som en vante efter en men ibland hjälper hon till med att fånga maskar och bygga nya hem till dem.


mycket jobb hela tiden. Ocvh ibland undrar jag om det någonsin blir färdigt, samtidigt som jag inte vill bli färdig för vad ska man då göra?


RSS 2.0