julen är över

Äntligen är julstöket över. Det är alltid lika skönt när man kommit förbi de jobbiga dagarna. Men julen har varit kanon. Vi firade julafton hos svärisarna och det var hur bra som helst. Massa mat som vanligt och roliga spel och lekar. Juldagen blev det kalkon här hemma med pappa, Katti & Anders och igår blev stek hoas min andra syster Anette.

Hela familjen framför svärisarnas fina öppna spis. Sån vill vi med ha i vårt vardagsrum.


Mogge och jag myser i soffan


tomten hade svårt att läsa på klapparna med alla imma på glasögonen. ;-)


Idag har Daniel varit på onoff för att hämta hem lite pengar. ja...både tvn och datorn hade sänkts i pris så det blev 1500kr tillbaka. inte fel det. :-)
Annars så har vi kämpat på med våran trappa som faktiskt har förvandlats och blivit mycket fin. Jag ska visa upp lite bilder med både före och efter.


före


efter - vitlackad trappa med svart spaljé och räcke.




Trappmattor från jotex i mörkgrått. Mattorna är sjävhäftande. Dock förväntar jag mig att det kommer slitas av senare och behöva limmas fast ordentligt. Men snyggt blev det.

Nu ska vi bara fortsätta med spaljén där uppe och sedan ta trappan ner i källaren också. Seeeen kan vi börja tänka på nya golv.
Men just nu är vår trappa det finaste i huset.... eller ja, det som inte direkt är någon möbel.

Sen måste jag ju slänga in bild på snyggingen. ;-)




mina underbara barn







det vankas jul

Ja nu är det inte många dagar kvar tills det är julafton. Mirjam längtar som bara den och tjatar varje dag flera gånger om det inte är julafton så hon får öppna paket som ligger under granen. Och inte på tal om den här dumma chokladkalendern som hon tror vi har missat varje timme ungefär. ;-)

Det är härligt att det är snö ute och det allra bästa är ju att pulkabacken verkligen är näääära. Mirjam får själv vara där ute och åka. Där är många andra barn som hon kan leka och prata med och det behöver hon nu när det bara är tre timmar på dagis. Hon är annars inte ett dugg rädd när hon åker ner för backen. Här är det liggandes på magen och allt vad det är. Jag åkte med en gång och skrek som om det var "fritt fall" jag åkte. Haha!! så mesig man blir på "äldre dar". ;-)

Lilla mogge växer så det knakar i benen. Han äter och äter och äter och väger nu säkerligen över 5 kg eftersom det var 4800g för en vecka sedan. Han har hunnit bli en månad och är så "med". Han skrattar och oh:ar sig mycket och är allmänt en väldigt snäll och lugn bebis. Sover bra på nätterna med i regel en matning. Helt okej. Så en annan får liksom sova.

Daniel jobbar imorgon också sedan är han ledig ca 2 veckor över jul och nyår. Skönt att ha honom hemma med.

Annars så händer här inte allt för mycket. Trappan är färdigmålad vit och fin. Nu är det bara räcket och spaljépinnarna som ska målas. Sedan blir det mattor från jotex på och därefter så blir det faktiskt en ny plastmatta på golvet. Vi har kommit underfund med att det faktiskt är rätt smart med plastmattor. Dessutom kan man hitta många snygga.
Bilder på trappan får ni se senare. 
Mycket pyssel har det blivit. Jag har sytt lite grejor till några som julklapp. Det blir också bilder på det senare.
Nu lägger jag in lite bilder.


söte Morgan som är en månad


Här valde fröken Mirjam att somna


och lite julmys


God Jul, önskar jag er alla!

Vardagsrummet

Igår och idag har jag städat i vardagsrummet. Jag har äntligen fått någorlunda ordning. Här har legat sladdar och sladdbitar, skruvar och spik, gardinstänger, lite godis från Mirjam, kläder och en massa annat överallt. Kartonger med skivor har fått gömma sig nere i gillestugan tills vidare.

Vi har i alla fall fått upp lite gardiner och några nya kuddar pryder vår fina soffa.
I vårt vita hörnskåp och det stora skåpet gömmer där sig en hel del grejor som egentligen inte alls ska vara där såsom skruvar och spik, knappar, klämmor, papper och pennor, videoapparater, slipmaskin (mouse) m.m. Men någon gång får de väl även komma till sin rätta plats. Just nu jobbade jag bara för att kunna vara i rummet. ;-)
Jag längtar tills vi hittar något fint matbordsmöblemang att ha på den tomma ytan vid de skåpen. När vi väl gör det så kommer vi nog få flytta det stora skåpet till en annan vägg efter som vi vill att bordet ska vara i mitten.
Just nu är mittengolvet enbart till för babygymmet. ;-)









Jag har varit med i en tävling. Jag följer en underbar blogg av en underbar tjej och jag vann en av hennes grejor i utlottningen. En jättefin julstrumpa som ska pryda vårt vardagsrum när jag har fått den. Kika gärna in hos "Snövita drömmar".

Vårt vardagsrum är egentligen långt ifrån det lantliga som jag vill ha men samtidigt är det snyggt med ett lite kraftfullare vardagsrum än bara vitt.

lilleman ligger och softar lite!

Några saker som ska bytas ut är ju bordet vid soffan. Det är bara ett provisoriskt bord. Det ska bli ett vitt i alla fall om jag får bestämma. Sedan ska det upp mer fina tavlor på väggarna och säkerligen några små hyllor att ställa några värmeljus eller något. ;-)

Vår Morgan

Ja här går tiden fort! Jag har ju inte ens hunnit uppdatera någonting om vår söte lille son Morgan! men sen och andra sidan är det inte förrän idag jag mer eller mindre känner mig som människa igen. Återigen har amningen varit det stora dilemmat och jag har velat sluta och allt och har fällt tusen tårar för det. Såriga tuttar är ingen höjdare!!! Men nu verkar det som om det kanske har vänt i alla fall... i alla fall när det gäller ena bröstet. Så i det stora hela kan jag fortfarande amma honom lite grann men kör även på ersättning. Vill jag och orkar så ska jag kanske ge det andra bröstet en till chans. Funkar det då, blir jag världens lyckligaste!

i annat fall så är han ju världens sötaste lille kille! Han är supersnäll och äter, skiter och sover mesta delen av dygnet. Han har inte problem med magen utan är för det mesta nöjd. Jag tror vi har fått höra honom gråta riktigt ca 15 minuter sedan han föddes så visst är han världens goaste unge.

Mirjam är också glad för sin lillebror. Hon pussar och kramar honom mest hela tiden. Men det kan bli lite mycket tycker jag! för en stund sedan hörde jag Morgan gråta... då har hon varit och lyft upp honom från sängen när han sov. Gahh!!! livrädd blir man ju eftersom nacke och hela alltet inte är stadigt. Man försöker att ge henne uppmärksamhet och sånt men istället blir man mest arg på henne...ber henne att gå och låta honom vara! Jag hoppas verkligen att det släpper snart med det här att vilja hålla honom hela tiden.

Nu är Morgan vaken...(tack var att mirjam lyfte honom) så det är bara att återgå till arbete. :-)


liten torris ;-)



Sedan ovan på allt har vi börjat med ytterligare ett projekt i hemmet. Jag sa till Daniel igår att "arga snickaren" hade nog varit mycket arg på oss eftersom vi gör klassikern att börja med fler saker åt gången innan vi avslutar det vi börjat.
Vårt nya projekt är att måla trapporna i huset.
Så här ser trappan ut innan målning också får ni se resultatet sen när det är klart. ;-)

RSS 2.0