The man with the mouse

Jag startade projektet i helgen att renovera en utemöbel. En soffa! Jag började att slipa den med mousen men efter ett tag tog Daniel över. Han är "kallenoga" medan jag är slarvig när det gäller sådana grejor.
Här visar jag hur bra han är på hantera en mus. ;-)





syns inte så tydligt men delen till höger och den övre delen är färdigslipade.


oljad vs icke oljad



som ny


Sen fick jag min efterlängtade bok som jag gjort på "gör din egen bok". Det blev en bok om när mirjam kom till. Jag började med den för snart 2½ år sedan men har inte fått tummen ur till att göra de sista sidorna färdiga förrän nu för en månad sedan.
Det blev en bok på 30 sidor där det står gamla blogginlägg om graviditeten, bilder på magen, förlossningsberättelsen och en massa bilder på mirjam fram tills hon är 1 år.



so long. Det blev mycket bloggande idag! :-)

magen v 30

Oja, sen var det ju om magen. Jag ahr några nya foto. Jag ahr ju tagit mig till vecka 30 nu och har 10 veckor kvar, snart bara 9. Jag har dessutom varit och frisselerat mig lite. det var bara tvunget. Så nu är man korthårig igen. Det var 5 år sedan sist.






lite om huset

igår var vi och kollade in huset igen. Vi har inte varit där sedan visningen i juni så det var verkligen på tiden.
Vi fick lite hyllplan och bord som de låter vara kvar. härligt!
Jag vill ju göra ett lantligt kök och på väggen där hängde en sån här typisk tallrikshylla. Den fick vi med! Jag läste i en inredningsbok igår att, för att få ett lantligt kök är en sådan hylla ett måste.
Vi har käkat från alla trädgårdens frukt och bär. Vi har 3 äppelträd, 3 päronträd, en rosenhallonbuske, viktoriaplommon och ett annat plommonträd, vindruvsrankor med gröna kärnfria druvor i växthuset (underbart goda). Där finns även krusbär, hallon, blåbär och smultron och något har jag säkert missat.
Vad vi läääääängtar till den 14:e oktober som antagligen blir vårt nya inflyttningsdatum! tjohoooo!

Vad vi ska göra i huset, prioritet:
lägga klinker i källaren, både i hall och gillestuga
Förrådsutrymmet som ska bli datarum ska där också läggas klinkers och måla på väggarna.
Dörrar och foder ska målas och helst ska även taket i källarhallen (som är av panel) målas vit för att få "korridoren" att kännas som mindre korridor.
Flytspackla golv i pannrum som sedan ska bli mitt syrum. Måla väggarna där och ordna med att dölja lite ledningar m.m.

Nytt golv i entrehallen. Väggarna är vita och ska så förbli men ska piffas upp med dekor.
Vardagsrummet är fint som det är tycker vi så där ska vi inte göra något speciellt nu.
Bebis första års-rum är grått och får väl så förbli ett tag. Dock är det väl golv där med som behövs läggas.
Vårt sovrum ska målas och tapetseras och  nytt golv.

En sak jag är riktigt klar med är att köksgolvet ska vara av laminat i valnöt eller liknande. Alltså mörkare golv. mmmmm nice! och sedan även ha bänkskivor i valnöt.

exempelbild (lånad)

Ovanvåningen är väl likadan där. Det krävs lite nya golv.
Det som ska bli Mirjams rum är ju helrött och det kommer det nog få vara ett tag i alla fall. tänkte få dit lite dekorer och en del annat.
Toaletten på ovanvåningen låter vi vara så som den är ett bra tag. Den har orange blommiga tapeter som jag på något sätt gillar. Jag har redan handlat in två orangea badrumsmattor som ska pryda det golvet. :-)

Ja som sagt, vi har en hel del att göra. Men det är inte tänkt att göra allt på några dagar inte utan här ska det planeras och ordnas. Dessutom så, börjar vi med något så ska vi se till att få allt färdiggjort innan nästa projekt. (inte vänta med golvlister m.m.) ;-) hihi

Det vi även ska göra när vi får tillgång är att börja klippa fruktträden. Det är ett måste!

restaurerad stol

Vi var på loppisen vid väla för en vecka sedan och då hittade jag denna söta stolen. Den har en uppfällbar sits där man kan stoppa i diverse saker. Jag älskar förvaringar  i alla dess former. Först var det tänkt att bara måla den vit och kankse ha den som en stol i hallen för mössor och vantar i det nya huset men så blev det inte. Jag valde att sätta en målad schablon på utav en krona. Det är i samma färg som vi har på en byrå. Tänkte att det kunde passa perfekt ihop till ett barnrum... och kanske till en pojke. ;-)


Jag har fastnat jättemycket för inredning nu för tiden och sysselsätter mig mest på kvällarna med att titta på andra bloggar där de renoverar hus och allt annat möjligt. Jag börjar även gilla shabby chic inredning såsom lantligt och kuriosa prylar och vitt. Hmmm...nu blir jag som en i mängden som också föredrar allt i vitt. Synd bara att jag vet att det inte kommer blir något med så mycket vitt som jag ser i mitt huvud nu. Det kommer inte funka med två barn sen. Kan braa ta som exempel en matta vi hade i köket som hade några vita ringar i sig. De ringarna är nu beige/bruna. Jag har försökt att tvätta mattan med galltvål och allt annat för att få bort fläckar m.m. men inget vill funka och få det till att bli vitt igen. Sååå... några vita soffor eller mattor eller kuddar vågar jag mig nog inte på.

Jag har i alla fall bestämt att jag ska blogga mycket om vårt kommande hus och dess renovering. Det är så kul att läsa om sådant och se resultaten. Det finns så mycket jag vill ha redan i huset.
Jag längtar!
synd bara att det ska vara så drygt att få denna bostad såld. Vi har haft 7 visningar nu och idag var här i alla fall fyra familjer som kollade. Så vi fortsätter hoppas!

Amningskudde

Ja jag tog tag i det hela och gjorde en amningskudde idag. Jag har gett mig F*N på att jag ska fixa att amma denna gången. Denna gången finns inte paniken. Nu vet jag hur det är med ett barn. Första gången var jag ju sjuk de första veckorna innan allt släppte och jag började känna mig som människa igen.

I alla fall så blev det en amningskudde jag gjorde idag. Den är fylld med kuddstoppning och gjord i ett fleece lager. Över det har jag gjort ett fodral i rött bomullstyg med mönster och där finns dragkedja på ena sidan och i främre bågen har jag sytt med snedslå och dragit ett skosnöre genom för att kunna dra ihop kudden till en t.ex bra liggplats.


Igår gjorde jag ett lapptäcke/överkast/påslakan/lekmatta. Jag hade en massa uppklippta bitar av tyg liggandes som jag egentligen tänkte kasta men så tyckte jag det var synd och passade på att sy lite. Den är fylld med 70*100cm täcke under rutorna och det svarta är bara extra kanter som gör täcket perfekt att stoppa in under madrassen som överkast eller liknande.



Imorgon blir det den 4:e visningen på lägenheten. Hoppas nu bara att där är någon som nappar. Känns så trist allting nu efter att de som la bud tog tillbaka det. Vi vill ju ha allt klart nu!!! I alla fall så blir det massa städ imorgon och vid halv fyra på eftermiddagen så återgår jag till verkligheten och sätter foten på jobbet igen efter semestern. Snyft!

RSS 2.0