träningen

ja nu har man så gott som tränat tre dagar i veckan i ett halvt år och bara lyckats gå ner max 2 kg. Känns lite trist men jag har ju fått en enorm kondition och det är inte illa. Vad gäller vikten så borde jag kunna anstränga mig lite vad gäller maten. Jag är ju väldigt glad för kakor, godis och den där *pip* colan. Om jag bara hade kunnat hålla upp i en månad utan cola, godis och allt annat med socker och då även äta minst tre gånger om dagen med frukt som mellanmål borde jag väl ändå gå ner lite till. Jag har 5 absoluta kilo till som jag vill ner och om det blir 3 till  efter de så är jag sååå nöjd. då har jag nått idealvikten. Efter de kilona blir det att lägga på lite kilo på brösten. ;-)
Svar ja! Jag kan absolut tänka mig att lägga mig under kniven. När jag var yngre störde jag inte mig på mina små bröst men om jag skulle gå ner till den vikten jag vill så lär där bara vara en liten skinnstump kvar och magen lär säkert fortfarande puta. Jag vill ha bröst som i alla fall sticker ut mer än magen. Det kallas former tydligen.
På tal om putandes mage så ska jag boka läkarbesök för det. Varje gång jag äter så sväller jag upp som en ballong och massvis med morrande ljud dyker upp.
åh ja, borde även gå till barnmorskan och kanske göra en efterkontroll så där 7 månader efter förlossningen. :-O och hör efter varför menscykeln är totalt vrängd. från att ha haft cykel på 28 dagar varje månad så har jag nu sen nov 2008 en menscykel på 42-45 dagar. Skönt på ett sätt om man inte har tänkt att kanske skaffa fler ungar... (blink blink Daniel).. men om man vill så försämrar det ju chanserna.

Åter till träningen. Jag och min kära svägerska tränar ju ihop och vår favorit är ju helt klart spinning. Vi gillar spinn puls.. mest är det nog för att det är vår favoritledare. En ledare som har tuffare pass en många andra spinningsinstruktörer. Förra veckan var vi på skivstång/kondition och jag säger bara aj vilken träningsvärk jag fick i mina lår. Kunde ju inte gå här hemma... och vi som har två trappor att springa i. Ledaren på det passet körde alldeles för många knäböj/utfall.. samtidgt var det väldigt gött med den brännande känslan i benen flera dagar.


Mirjams sommarlov har börjat och redan tjatar hon om " mamma, är det dagis idag?" Det är rätt jobbigt att hon inte får lov att vara med sina kompisar för det är ju därför hon vill dit. Men imorgon ska vi hämta hennes kompis så de får leka av sig.
Idag har jag lärt Mirjam skriva sitt namn. Hon är rätt duktig på det måste jag säga. Att göra R och A fixar hon rätt bra men J:et är jobbigare (?!). M:et har hon kunnat läääänge. Tänka sig, snart kan hon göra det utan problem, helt otroligt vad tiden går. Min kära lilla docka.

Min käre man, han sliter med. Just nu håller han på att finjustera stället där en kommande lekstuga ska stå.... upp i ett träd. Det blir nog fräckt. Mellan det så gjuter han är rabarberblad. ;-) Också hjälper han mig med att lyfta den tunga ogräs/rensnings-korgen. Min store starke karl.

Igår bet en vanlig svart myra mig. Jag vet inte vad jag gjorde för att göra han så arg att han var tvungen att bita mig men nu har jag ett fint märke på handleden som kliar lite. Jäklar myra!!! och jag som annars är djurälskare tog ihjäl den lille skiten. Mohahaha!!

djurälskare... ja faktiskt... vill ha en hund igen. En mops. Finns det något bättre än en grymtande pittögd hund?! ååh nej, bästa sötisarna.
Är rädd för om jag behver göra allergitester mot allt möjligt pga min mage att jag på något vis får reda på att jag är allergisk mot HUNDAR. tänk vad typiskt....daniel mot katter och jag mot hundar. fast vad gäller hundar finns det ju ändå alternativ.

mest en massa trams och slams har skrivits i dag, men det är lite så mina tankar fungerar... börjar med ett ämne som leder till nästa och nästa och nästa.... och min bästa tankeverksamhetstid är när jag går och lägger mig... :-/ tar alltid hundra år att somna.

nähä... slutar nu.







underbara varelser. (lånade bilder)

var är sommaren?

här är man deprimerad och nere för det hemska vädret.
Idag har vi haft Mirjams barnkalas. Tänka sig att vår stora tjej har hunnit bli 4 år gammal. Det var en drös med småbarn här men det gick så bra. Vi lekte lekar och självklart blev det fiskedamm.

Näe, åter till vädret. Det gör en fruktansvärt deprimerad. Man får ju inte en chans att gå ut i trädgården och dona. (vårt enda nöje nu ju) Mirjam har ju nu börjat sitt sommarlov från dagis så det enda hon väntar på nu är ju att få åka till stranden och bada. Veckan är i alla fall uppbokad med att vi ska ha hennes bästa kompis här och sedan ska det även bli en rundtur till busfabriken....även för mirjam så kallat "riskariken". Även om hon idag pratar klockrent så har hon fastnat i det ordet som hon sa för två år sen typ.

Morgan bara växer och växer. Han börjar resa sig upp nu och kommer väl inom en snar framtid att börja krypa. Varför ska det gå så fort denna gången?! Med Mirjam längtade man efter allting och man ville att allt skulle hända lite snabbare. Men nu...usch... låt min lille älskade prins vara liten ett tag till.
Morgan är ju väldigt lik Daniel, som alla jämt påpekar. Det gör mig ingenting för det är antagligen därför jag är så kär i honom. Men det är något visst med Mamma och son. Herregud vad jag är lyckligt lottad som har fått en av varje och precis i den ordningen jag ville ha det.

Ikväll har vi kikat på 2012. Den är faktiskt rätt bra. Den sätter igång tankeverksamheten duktigt. Tänk om...



avslutar med några bilder.


Morgan på stranden med öppna förskolan


Och Mirjam sitter på filten och väntar på de grillade korvarna.



RSS 2.0