Sorg i hjärtat

Nu hade vi bestämt oss. Vi bestämde oss för att göra oss av med Douglas. Anledningarna var alldeles för många för att inte göra det. Men gud vad det svider i hjärtat. Jag tänker mig liksom in i hans situation där han då bara liksom får hänga med på noterna. Han kan inte säga till själv vad han vill.... eller ha en talan om det.
Men i går eftermiddag vid halv fem satte jag ut en lååång annons på blocket och fem minuter senare ringer där en familj som sen 4 timmar senare tog med sig honom hem. :-) Vi får lov att komma och hälsa på om vi vill.
Det bästa är att där är 5 personer i familjen som kan busa och leka med honom, gå ut med honom, så han kommer ju få allt han vill ha.
Det jobbigaste är att veta att jag nu aldrig igen kommer skaffa en hund. Möjl igtvis när vi är pensionärer men aldrig nu. Det blev för jobbigt för oss med barn och alla andra intressen som vi har som vi också vill göra. Man kan tycka att det borde vi ju ha vetat från början, och ja, det visste vi nog men vi ville ju så gärna så vi chansade. Men det blev för bra.
Dessutom ska jag ju också börja jobba och att bara veta att varje gång jag ahr lunch en halv timme så måste jag gå ut med honom. Därmed hinner jag inte själv äta något m.m.
Barn och hund är stressmoment för mig. Det är ju jag som har haft douglas hela dagarna och det blir tufft med både barn & hund att ta hand om. Jag vill hellre lägga all tid på Mirjam. Känns som om jag ursäktar mig hela tiden...men jag behöver nog göra det också för jag tycker det är skamligt. Men.... jag vill att Douglas ska ha det bra. Få den aktiviteten han behöver och som vi tyvärr inte har tid till. Lika bra att göra det nu än att vänta till Mirjam blir större och kanske då behöva göra något åt det. Om i ska ha fler barn hade det ju funnits ännu mindre tid. Näe det unnar jag inte honom. Denna familjen var det yngsta barnet 7 eller 8 upptill 17 år + föräldrarna och en katt som sällskap.
Men jag saknar min lilla dogge. :-(
Han är värd ett bättre öde!! och det hoppas jag att han får nu.


Pengar är som gödsel, till ingen nytta om de inte sprids.

Jag trodde stenhårt att min man skulle på fiskehelg denna helgen men det var visst inte förrän nästa helg. Aja, då får väl jag och Mirjam vara själva på höststädningen. :-/ Men smörgåstårta går ju alltid ner.
Jag som hade varit och köpt öl och cider till Daniel. Jag var verkligen hundra på att det var denna helgen. hmmm... minnet alltså...

Aja, då lär det nog bli en helg där vi bygger och donar lite i trädgården och på uterummet.
Jag var igår och shoppade mat!!! tojohooo! denna månaden är vi äntligen back on track vad gäller ekonomin. Sååå härligt! Och försäljning på tradera har ju ökat markant. Jag äääälskar hösten! och pengar!!!  *gnider händerna*
I alla fall så handlade jag mat, en matta till köket som tyvärr är grå men jag kan inte sätta in några färger i det köket.
Ett råd!! Gör aldrig ett rum helt grått och speciellt inte med fondväggar!!! Jo, fondväggar om man målar dem men INTE tapetserar. Man tröttnar sååååå fort på det. Och eftersom vi har grått och vitt som tema i köket går det inte att ändra på. Och eftersom väggarna är så mönstrade kan jag inte släng in mönstrade gardiner...utan de får vackert vara vita. hmmm...booooooring! Ne mitt nästa kök ska se ut så här ungefär..


eller så här kanske...



jaaa det kanske säger mer om vad mina färgval blir.... ;-)

Bilder från Ballingslöv

Jag har nu precis varit ute och planterat ner lite ljung och murgröna lite här och var i vår nersketna trädgård. *grrr douglas*. Det blev lite finare i alla fall. Såg även att Douglas har tuggat på stammen av vårt äppel träd. Han har sedan innan tuggat av två grenar längst ner. (litet äppelträd) Stääääändigt är det något med den hunden. Han är ju understimulerad men det går ju inte att gå långa promenader med honom för att han haltar. Ett beslut om vad vi ska göra kommer fattas i helgen. För vi börjar bli knäppa! Det kan likson gå två dagar så är han nått så när i benet men sen börjar han igen. Tror nog att det är lederna som spökar på honom i alla fall.

utan "bulla"

Mirjam var utan sin blöja hela dagen igår. Vi frågade henne om hon ville testa att vara utan och att man då behöver säga till om man är "kissid" eller "bajsid". Det funkade jättebra hela förmiddagen. Jag tog henne på toaletten varannan timme. Senare så kissade hon ner sig men sa snabbt att hon kissa. Hon kom väl på precis efter att blöjan inte var där. Hon gick bredbent in och vi bytade. Sedan sov hon middag utan blöja. Dock vaknade hon och var så tyst så när jag gick upp för att kolla henne så satt hon i vår säng och hade preciiiiis kissat på täcket. Aja, tänkte jag, skam den som ger sig. Nya ombyte igen.... sista paret. Vi har bara tre par trosor än så länge...
Vi gick ut och hon säger att hon är nödig för nr 2.... jag tittar och inget har kommit så vi går in på toaletten och hon sätter sig och bajjar en rejäl doning. :-D Och så stolt hon var. Hon sa själv hela tiden...stor flicka!! :-) Och hon skröt för alla på området.
Så nu ska vi alla fall köra avänjning på helgerna ett tag. Sedan får vi gå snäppet längre till dagis. :-)

Duktig tjej!!

Nä nu ska vi bada

so long

lite smak av mormorsrutor


röd velour tunika med fickor gjorda av mormorsrutor.

roligt

Natten...

Jag ligger i sängen & tänker på natten som gick.

Jag vill krama dig hårt. Du kom till mig i sommarnattens värme

Det som hände mellan oss inatt finns i mina tankar.

Du undersökte min kropp, hungrigt sög du mig tills jag darrade av utmattning.

Det enda som finns kvar efter dig är minnet, märkena & fläckarna i sängen.

Nu ikväll vet jag att du kommer igen.

Så jag väntar på dig klarvaken & förberedd.










För i natt ska du dö din SATANS MYGGJÄVEL!!!

GLAAAAAAAAD!!!!

tjohooooo!!

I AM HAPPY

berättar mer sen.



Fortsättning:

Ja jag skriver det här för jag är alldeles för glad för att kludda med det privata.
Jag ringde till jobbet imorse för att jag ville kolla upp om tjänsterna hade kommit ut.
Jag fick prata med chefen och hon berättade då att ett annat vårdboende ska bli privat så om där finns anställda där som hellre vill jobba i kommunen så finns det platser till de här, på detta vårdboendet. Kändes ju inte allt för hoppfullt eftersom jag var så fast vi att få fast tjänst.
Men i alla fall så blev jag erbjuden att framtill den 31/1 i alla fall ha ett vikariat på 50procentaren och det blev jag superglad för. Det kändes i alla fall som ett steg i rätt riktning. Jag fick något i alla fall.
Jag frågde även chefen om hur det blir med min lön då jag inte har löneförhandlat sedan 2006. Det var tydligen redan ordnat eftersom nu när de skulle fixa min lön så tyckte de att jag hade lite väl lite så de höjde den. Jag kan bara säga som så. att det var tur att jag inte förhandlade själv eftersom jag tänkte begära mindre än det jag fick. Så jag tackar och tar emot min nya lön och vikariat! :-)

Dock har jag idag varit på skattekontoret för att höra mig för med företaget. Det finns inget som heter "vilande" företag längre så nu får man välja antingen eller. Jag valde att avsluta. Så nu kommer syendet bli mer på hobbynivå. Tjänar man över så får man skatta ändå men inte dra av för moms m.m. Men jag kan ändå lyckas tjäna några pengar på det. Och som hobby...kan det bli bättre?? Jag kan själv bestämma vad jag vill sy eller inte sy.
Så är ni sugna på kläder så är de betydligt billigare från och med den 1/10.
Känns lite trist att jag gjorde så med tanke på vårens projekt i butik i HBG men det kanske man kan ordna ändå. Även fast det är företag på hobbynivå. Jag får helt enkelt läsa broschyren om det.

Men i övrigt!! Jag är glaaaaaad! Nästa månads lön kommer äntligen få oss på rätt spår igen. Och bara det är en ren befrielse!!

so long kära läsare! :-)

nostalgi

Ja nu var det dags för en riktig nostagli tripp tillbaka till nyhem. Oh my god! Igårkväll ringde de från "klassfesten" eller vad det heter som sa att de hade pratat med Elina B som tyckte att de skulle ringa mig. Jaha sa jag. Jo då är det så att de ordna nu klassfest och jag har då fått frågan om jag vill vara kontaktperson. Dvs peppa och prata med andra att komma dit. Det sa jag ja till. Inte så svårt det med tanke på att nästan alla befinner sig på facebook. Hihi!
Men det ska verkligen bli superspännande och en viss känsla i magen säger att det kommer bli många som kommer. Men vilket nostalgi pirr jag har i magen. Haha! Det blir säkert skitskoj!... får man ju hoppas. ;-)

Jag kan själv inte fatta att det är 10 år sedan jag slutade 9:an. Haha! vissa gånger känns det som om det var igår.


några plagg gjorda

jag kanske ska visa vad det har blivit av några  av tygerna.







tjusigt?

shoppat tyg

Jag trodde att jag hade lagt in om en beställning tyg för en vecka sedan eller något men det visar sig att jag inte hade gjort det. Garrhh!! typiskt mig! Jag sitter och drömmer mig bort om vad jag vill ha för några tyger men glömmer bort att beställa. Sen tror jag att jag har beställt och går och väntar på tygerna.
Det hela resulterade i att jag fick åka iväg idag och shoppa lite.
En massa snygga grejor hittade jag!
tvugna grejor så som svart, brun, turkos och ljusrosa velour men även en döhäftig limegrön velour som jag verkligen älskar.
Muddar i samma färger som velouren blev det också.
Sedan häftiga hundtyger till söta tröjor i färger som passar till den limegröna och röda. Dödskalle tyg som är superfint. Inte för mycket utav dödskallar utan ett tyg med lite klass ändå. ;-)
Sedan en mängd andra härliga jerseytyger som ska blir båda det ena och det andra.
Nu känner jag mig supertaggad inför måndag att fixa till nya plagg.
Jag har även designat om hemsidan www.fluffdesign.se lite grann men mer ska det förmodligen bli.

Och här kommer lite bilder på mina nya skönheter. :-)









ahhh! suckar av välbehag!

nu ska jag strax till jobbet för några timmar.

tjohopp!

helgpaus

Endast virkning och en tur till väla har hänt i helgen ungefär. :-) Men det är skönt det.
Douglas haltar som bara den och har gjort det nu i en vecka. Hoppas bara att det är en sträckning eller något som är envis. Inga ben eller ledproblem, tack!
Daniel har klippt Mirjam idag. :-) Vi hade bestämt att klippa luggen och en del på längden och det gjorde han bra. Supersöt blev dockan igen. Så klippa fixar Daniel lika bra som jag.
Igår överraskade Daniel mig med god middag han själv gjorde. fyllda paprikor. Det var riktigt gott. :-) Innan han gjorde det frågade jag honom om det var något som krävdes vin. Då sa han att det var inget "fancysmancy" han skulle göra men det tycker jag nog att vitt vin hade suttit fint till. ;-) Min älskade man.

En bild på en till virkad mössa.


Filten jag gör har jag snart kommit halvvägs på. Jag har gjort 75 rutor och har ca 100 rutor till att göra. Idéen om att ha alla helt olika och inte en enda exakt likadan spricker tyvärr men det gör inget. Den ska ju bli snygg ändå. Jag ahr börjat sy ihop lite delar. Lite lång tråkigt men nu börjar man ändå se hur det kommer att se ut.

Jag ska även göra ett skärp till mig i mormorsrutor. Fick den idéen och det verkar bli riktigt snyggt och orginellt. Vi får väl se.
Nu ska Mirjam i sängen. godnatt!

Mirjams mössa

Ja jag har virkat en mössa till Mirjam. Jag har även lyckats göra en stjärna att sätta dit med en fin pärla i mitten. Jag ska ta ett kort sen när hon har den på sig. Stjärnan ska sitta lite på sidan och inte mitt fram. Hoppas den blir fin på min lilla docka!

Min mormorsrutefilt jobbas det också på. Jag har gjort ca en kvadratmeter men den ska ju vara mycket större så det tar ett tag till. Bilder kommer när jag är färdig med den. Jag älskar verkligen att virka nu! superkul! Det enda jag saknar nu som jag också vill göra är någon fin korsstygnstavla. Någon modern som man faktiskt kan hänga upp på väggen. Pyssel pyssel!!! :-D
Nu ska jag börja på min lång kappa som jag ska sy. Det ska bli ett spännande projekt. Hoppas verkligen att den blir bra. Jag ska nämligen vara noggrann. haha!!


uppdaterat 17:37
Så här ser Mirjam ut i sin mössa. Supersöt tycker jag!

Morfar kom med en cykelhjälm för en vecka sedan och idag kom han med en sits till cykeln och Mirjam ÄLSKAR att cykla med oss. skoj!

Lösenordsskyddat

Ja, jag lovade ju uppdatering om vad vi köpte på loppisen. Inte värst mycket men Daniel hittade ett surround paket för 35 kr. Ett som han sedan kollade upp som går för 85 euro i nutid. Skitbra! så högtalarna fick stanna hemma och resten tog han med på jobbet. Jag själv hittade en stuvbit tyg (velour så klart) för 10 kr. Och sedan en massa kläder från P.op som är kanon att sen sälja på tradera och få mer för. ;-) Man får ju inte vara dum!

Jag kommer sätta lösenord på vissa delar i denna bloggen nu så jag kan skriva fritt vad jag vill utan att det går ut över min familj. Så ni som vill fortsätta läsa det mer privata kan maila mig på: [email protected].
Jag har gjort en privat blogg så när det är inlägg jag vill hålla hemliga så skriver jag de där.
Länken till privat finns länklistan.

RSS 2.0