Årets första dopp i poolen!!

Sviiiiiinkallt i poolen tycker jag! Knappt jag klarar av att doppa fötterna. Det märks att man blir mer "krukig" ju äldre man blir. Jag tänker på när man var liten....man ville gunga högt som bara den....karuseller var världens roligaste, man hoppade över staket och ja, man utmanade allt. Nu vågar man knappt snurra ett varv runt sig själv förrän man är helt snurrig, man lyfter 10cm från marken när man hoppar och karuseller ser läskiga ut. ;-)
Men Daniel däremot....han är en våglig jäkel ;-) haha
Här kommer lite fina bilder på dagens händelse.

image28
Kaaaaaallt!!!

image29

image30
Mirjams solhatt är på och ölen är ljummen men det gör ju inget när den som sak dricka den är som en isbit.

image31

image32
skål för årets första dopp i poolen!!

image33
jaja, 20 grader är väl inte sååå kallt...

image34
Mirjam sötnos!!

image35
Hallåååååå!!

image36
Och här är Mirjams nya växasäng som jag har monterat upp och bäddat idag! Hon älskar den, hoppas bara att hon sover i den också! ;-)

Ja det var väl det hela för idag.
Jag finns inte med på bild. Det är väl så när man är fotograf och skribent. Dessutom fastnar jag inte längre på bild. :-D
Nu ska snart Daniel iväg och dricka några öl med jobbepolarna och jag, douglas och Mirjam ska busa lite och titta på tv med chips. :-)

see you next time!!

trött trött trött....

Det är så härligt med underbart väder och det ska det tydligen vara hela veckan enligt smhi. Känns nice för jag har mycket att göra utomhus.
Idag är jag trött så in i det. Mirjam var på målarfärgen igår och målade en bänk blå. Hon kastades i säng av daniel som sen fick ner och rengöra plattorna, bänken och douglas som också hade lyckats få färg på tassen.
Mirjam är verkligen trotsig nu. Det märks att två års trotsen har satt igång ordentligt. Får hon inte som hon vill så tar hon upp något och kastar det på golvet eller så häller hon ut drickan hon har i flaskan. Ja massa sådana saker som gör en tokig. Hon testar alla gränser men samtidigt är hon världens goaste tjej som älskar att pussas. Igår fick jag sådana hej hej pussar så jag smälte. Mitt på munnen och måååååånga.

image27
Sötnosen

Det är möjligt att det ändå blir bio imorgon. Ska höra med pappa om han kan vara barn och hundvakt några timmar. :-) Samtidigt bör vi spara pengarna till taket. Dock kommer ju snart skattepengarna och då har vi en massa som ska gå till både tak och staket. :-)

Vill skriva av mig egentligen men lägger band på mig och inser att det är det inte värt. Det är inte ens värt en tanke.
Men besviken. det kommer jag alltid vara! Oerhört besviken på mig själv för att jag hade så höga förväntningar och tankar.

Vi har vår familj och våra nära och kära. Vi har föräldrar som hjälper oss och stöttar oss. Som bryr sig om oss!! Vi är gifta och vi har en underbar dotter. Vi bor bra och är nöjda med det. Vi har massvis med grejor. Allt vad vi vill ha! och om det rätta huset för oss dyker upp så tar vi det men först ska vi höja priset här med uterum och annat.
Ja man kan säga att vi är lyckligt lottade. Vi har kommit långt fram och vi älskar varandra! :-)

nu kallar jobbet.

De bits på dagis....

På dagis har Mirjam blivit biten två gånger nu. Imorse frågade jag dagispersonalen om de har någon koll på det hela. De påstod att det var fler som bet m.m. Jag sa att jag hoppades att föräldrarna vars barn biter vet om det för händer det igen kommer jag begära direkt flyttning till den andra avdelningen så hon slipper bli biten. Nu ahr hon två fula sår på ärmarna och ett rivsår i ansiktet. Ja det kan ni se längre ner i bloggen.

T och J frågade om vi ville med på bio på torsdag. Men vi kan inte lämna Douglas och mirjam. Det hade varit bättre med fredag.

Helgens bravader ser ut så här:
---- På lördag är det dop/namngivning i Helsingborg
---- 57:an på kvällen. Tjohooo!
---- Sedan ska det målas staket och sättas upp mer

Nu ska jag gå ut och blossa. Sedan blir det go mat och tv.

Douglas och spridning av sommarblomma!!

Ja det blir lite fler bilder idag på dagens aktiviteter. Söndag...då ser man lite risig ut så jag varnar i förväg. ;-)

image18
Morfar, Mirjam och Daniel

image19

image20
Jag och Mirjambus... fågelskrämmorna. vi skyller på blåsten! ;-)

image21
Dogge gabben!

image22
Puss kalas!!!

image23
blötpuss!!!

image24
Än så länge ser utbyggnaden ut så här. Vårt uterum. :-)

image25
Blåser ut de små fröna från maskrosen så de sprider sig.

image17
Och sist en bild på oss i gräset.

godnatt!

Vår nya familjemedlem!!! :-D

Här kommer nyheten!! vi har fått en beeeeebis!! Ja en hundvalp.
Han är en blandning av rottweiler/berner sennen/schäfer och han är hur gooo som helst. Han heter Douglas! :-)
Vi har precis kommit hem med honom efter att ha åkt bil i 1,5 timme men det gick jättebra. Han satt fin i mitt knä nääästan hela tiden. En kissepaus och han gjorde det direkt.
Nu har han precis hunnit bekanta sig med sigge och det har gått bra. Gumsan däremot, vet inget än så länge. ;-)

Nu blir det melodifestival och en massa gos med våran Dogge! ;-)

image13

image14

image15

och en glad Mirjam som försöker ge Douglas en boll att leka med.
image16


Godkväll!!

tuttfia

Ja vad ska man säga! Man har en dotter som stoppar in bollar under klänningen och säger "tutte".
hihi och här är bildbevisen. Dock en myyyyyycket skitig unge som har varit och lekt och sedan ätit. ;-)

image11
känna lite....

image12
"mamma, kolla mig, tutte" ;-)

Vi har planer. en massa massa planer som ni kommer få reda på om några dagar hoppas jag. Åhhh jag bara hoppas att allt går som det ska för jag vill såååå gärna!!!

I morgon så blir det en lång hälsning på tippen för nu ska det kastas en massa med träbitar, stenar och ja, allt möjligt som ska bort i från trädgården. Nu börjar man nämligen kunna se gräset från allt bröte. Jag ska måla mer imorgon. staketet ska få sig en omgång till och sedan är det den blå färgen på uterummet.

Jag betalade räkningarna idag och ja, det är inte så illa denna månaden men vi får ändå vänta på skattepengarna för att få tak på vårt uterum. Men det ordnar sig nog. Nu ska vi göra överhänget med rännor och lite små detaljer. Sen är det som sagt bara taket och panelen invändigt.

Nästa helg blir det namngivning vi ska på i helsingborg och sen är det bara en vecka till Mirjam-fisen blir 2 år. Jag har än så länge köpt, tre filmer med teletubbies. Det bästa, för hon sitter stilla och tittar och det är underbart att ha på helgerna när hon vaknar kvart över 5 -halv sex när en annan vill sova meeeeer.
Sedan har vi tipsat morfar om en växasäng och farmor och farfar om en studsmatta.
Sen önskar hon väl sig lite mer spadar och hinkar till sandlådan, ja och leksaker i allmänt som passar bra utomhus.

Nähä!! fick reda på en nyhet precis så jag måste springa ner och berätta!!!

TJOHOOOOO hääääärligt!!!!!!!!

Bilder från igår.

image5
"åka mottosikkel". Mirjam älskar den men har inte förstått vitsen riktigt med att trampa än. säger man till henne att trampa så stampar hon bara på pedalerna. Men snart så....
image6
Ute i regn. Det första regnet på några veckor och hon har fått på sig för små regnbyxor. Måste införskaffa nya till henne.
  image4
Ja, och så här ser staketet ut. I övrigt, en himla röra på tomten men jag tror nog att det kan bli riktigt snyggt. Måste bara byta ut några plankor på staketet efter som de har dragit sig jättemycket och är alldeles sneda och vinga.
image7
Sen for Daniel och Mirjam ut till farfar för att sätta upp den nya gungan som Daniel har gjort på jobb. Farfar har nämligen gjort en gunga som snurrar runt och där behövdes en lite stabilare sits.
image8
Här testar hon den andra gungan i snurran. Och hon är bedårande i sin söta lilla virkade hatt. En hatt jag köpte av en som virkade på tradera. Jag vill ha fleeeer. :-)
image9
Vink vink!!! från en skitgris. ;-)
image10
Också en liten bild på pelagonierna i fönstret. 2,5 vecka gamla och de lever fortfarande. Tjohoooo!! trots torkan.

Nu väntar jobbet på mig. Jag har några grejor som måste göras idag ju. Helst en massa grejor men antar att jag inte hinner allt för mycket. Dessutom vill jag köpa nytt tyyyyyyg. Jag har så tråkiga nu tycker jag. Man tröttnar så på att se samma gamla vanliga liksom. Jag vill ha nya häftiga jerseytyger som kan bli underbara till små söta singoallatunikor och klänningar. Och så vill jag även ha fina bomullstyger så jag kan göra fina förkläden.
Nähä, först en rökepaus och sedan syaktivitet. :-)

Helgens bravader

I helgen så har vi sysslat med så mycket att jag knappt vet var jag ska börja. Men i alla fall så började lördagen med att det var vårstädning på området och vi skulle ut där halv nio för att städa, sopa, rensa avlopp, klippa häckar, måla lite och en massa annat.
Mirjam satt i sandlådan nästan hela tiden och lekte med Mirabelle som också bor på området. Hennes pappa tog hand om båda två tyckte jag så jag sprang iväg och sopade och hade mig. Det är svårt att göra något när man hela tiden måste ha koll på lilloppan.
Mirjam är så hiumla pussglad och kramglad och hon pussade och kramade Mirabelle fast att hon inte ville. Så hon började gråta och jag kan inget annat än att skratta. min söta Mirjam vill ju bara visa att hon tycker om henne. :-)
De har ju sagt även på dagis att hon kramar och pussar allt vare sig de vill eller inte så ska hon på dem. gosegos!!

Ja vi höll väl på att städa där ute till nästan 12 då det sen var dags för den traditionella smörgåstårtan. Mums! Mirjam var super trött så hon fick sova i vagnen, vilket hon gjorde i närmare tre timmar. :-O
Daniel han drack en massa snapsar när vi åt och han var bra lullig tror jag. ;-)
Han stack sen i väg till våra kompisar Thomas och Johanna för att hjälpa dem med deras hus. Ja, alltså de ska lägga något nytt skydd för grunden så det är grävmaskin och en massa spadar för att hjälpa till och Daniel är glad för att arbeta så han skulle dit.
Jag städade toaletten medan Mirjam sov. Det blir lite så att när man väl har börjat städa vill man ändå fortsätta och så har det väl hållt på hela helgen sen vårstädningen. ;-)
När Mirjam vaknade bestämde jag att vi skulle gå till Thomas och Johanna för att kolla läget.
Hela vägen dit satt Mirjam och sa "Måns?" och jag sa nej. Då sa hon det igen och emellan kom "ellan?". Nej sa jag vi ska till Thomas och Johanna. "Thoooooomas!" sa hon....två sekunder efter sa hon "Måns?". Ja och så fortsatte det till vi kom fram.
När vi kom fram så möttes vi av en glad Chabo och sedan träffade Mirjam en annan liten kille som hon lekte med. De åkte kana ner från sandhögen och busade riktigt ordentligt. Skoj att se att små barn har så lätt för att ta kontakt och börja leka med varandra. :-)

Aja, i alla fall, jag högg tag i en spade jag med och började flytta sanden lite i den stora högen. Hade jag inte gjort det så hade de fått kasta upp sanden ca 2,5m från där de stod, rakt upp. Men jag blev trött ganska snabbt och beslutade mig för att gå hem med Mirjam igen.

Väl där hemma så har jag gått upp på ovanvåningen en stund och då har hon plockat fram smöret från kylskåpet och ätit lite och sedan så körde hon med vagnen så hon trillade. Ner springer jag och ser att hon blöder i hela munnen och är helt förtvivlad. Jag ser smörklickarna och tror att det är tandfliser och blir helt knäpp. Neeeej, inte har de gått sönder utan det vara bara en rejäl fläskläpp hon fick. Men jag kunde inte sluta tänka på om det hade varit hennes tänder.....redan liksom. skulle hon nu då gå utan framtänder fram till 6-7 år. usch usch! hemska tanke.
Efter att jag lugnat mig och var hysterisk och ledsen, samtidigt som jag vill trösta, så kunde jag ringa daniel för att få hem honom. Jag var så ledsen och skakig.

Söndagen började med att jag startade att städa i köket! det blev rengöring av skåp och lådor så nu skiner köket. Det är uuuunderbart med ett rent kök. Toaletten som jag städade i lördags är också klinisk ren då den har skrubbats för hand med svamp över golv OCH väggar.  Nu har jag bara storstädning av golv och några lådor till på nedanvåningen och sedan är allt tipptopp! underbart!!!
Daniel städade på baksidan lite grann och nu kan vi äntligen så gräsmattan. Ja, så mycket gräs är där väl inte nu men jag hoppas det tar sig. Just nu regnar det. Första regnet på säkert två veckor så detta mår nog gräset fint av.
Daniel stack i väg för att hjälpa Thomas igen och jag fortsatte är städa lite och leka med Mirjam.
Vi gick dit en runda för att kika men stannade inte så länge. Väl hemma fick jag ett ryck och började måla staketet utanför vitt...så som jag har velat ha det hela tiden.  Jag har bara kommit halvvägs men det går nog fort att gör det andra också. Trist bara att måla det en gång till sen efter. Men det blir ju snyggt!! och det är ju det bästa.

Jaha, om man kanske skulle ta och jobba lite idag också. jag behöver verkligen gör det för annars blir det fattigt nästa månad och snart fyller ju Mirjam 2 år och då är det kalas. Men det blir bara tårta och bullar och sånt.
Min lilla doffsing!! så stor redan... och vi som trodde att allt skulle vara över när hon fyllde 1år. haha! man är bra knäpp.

Nystart i bloggandet om familjen Coloka

Tjingeling!

Jag bestämde mig för att starta en ny blogg där jag kan skriva om allt mellan himmel och jord om vad som händer i vår lilla värld/bubbla och ja, precis vad jag känner för. Dock en aning restriktivt! Allt kanske man inte vill skriva om. Så som det oftast kan bli i massa andra bloggar. Jag kommer här alltså inte informera er om hurvida mitt "nummer 2" luktar eller vilken mängd som kommit ut. ;-) Haha! Ja jag tror ni fattar. Detta får bli en "så gott som allt"-blogg.

Jag som kommer skriva heter Kristina, mamman i hushållet, Högsta chefen i FLUFFdesign, högsta chefen i hushållet också ;-),besserwisser med en liten, kanske ytterst svag talang för att skriva blogg. ;-) Ja, när det väl händer att jag bloggar.
Vår lilla familj består av min man Daniel som jag olyckligtvis gifte mig med förra sommaren 2007, våran underbart vackra och härliga lilla dotter Mirjam som snart blir 2 år och våra två "pest och pina"-katter Sigge och Gumsan.
Det är vår lilla goa familj som hoppas i framtiden på att bli fler...både i djurväg och människoväg. :-D

Bilden nedan visar en aning uppblåst, "näsan i vädret"- mamma som gör allt för att dölja den där dubbelhakan och även en liten Mirjam som precis lärt sig "fejk"-skratta på kort. Det är sådant man får lära sig i tid när man är fotomodell för barnkläder. ;-) men "matchiga" är vi i alla fall.

so long.

image1

RSS 2.0