kick off

Igår hade vi kick off med jobbet. Man förväntar sig att man som grupp ska hitta på något som är skoj. Att bara umgås och snacka skit ungefär. Men inte vi. Vi skulle vara på biblioteket för att prata om "hur vi når ut till varandra", vad är en bra arbetsplats m.m. Vi satt på baken en hel dag och trada. Dock var det god mat och vi hade ju några roliga skratt i alla fall.

I måndags så var jag på intervju till de där två tjänsterna. Känns som att det redan är uppgjort om vem som ska få dem men man får ju försöka i alla fall. Jag fick den här dumma frågan "varför ska de INTE välja mig?". Dumma dumma fråga... men det visade sig i alla fall att jag var den första som hade svarat på den. Sedan fick jag ytterligare frågan om att om de inte väljer mig till tjänsterna, om jag då kunde tänka mig vikariat. Vad ska man svara på den då? Näääee jag vill bara ha en fast tjänst..... det kan man ju inte säga. Utan det fick bli: Jo absolut. Men därmed så har de ju då redan uteslutit en på något sätt.
Aja, goda nyheter i går i alla fall om den 50% jag går på. Äntligen blev det färdigt att den ska få läggas ut helt. Så då blir det intervju igen. Pust! Men det ordnar sig säkert.

Sen var det ju i söndags som Mirjam var uppe och klättrade på en tvättkorg med lock och trillar och slår läpp och tandkött rejält så det blöder som bara den. Så igår var hon hos tandläkaren för att kolla upp det så inte den undre permanenta tanden var skadad. Om denna skulle börja bli svart måste man ta ut den för att rädda de permanenta. Hoppas hoppas hoppas att det inte blir så. Vill inte att Mirjam i 4 års tid ungefär ska gå utan en framtand.

Nähä nu var det tid för lite jobb.

nu så blir det VV för mig också

I onsdags när jag skulle lämna Mirjam på dagis frågar en av lärarna medan hon klappar mig på magen: Är det tid för en till?
-nej, jag är bara fet! säger jag.
- ååhh nej förlåt, säger hon. Det var vekrligen inte meningen.
-det gör inget, jag vet om att min mage har en viss tendens att puta.
- nej men det var verkligen inte meningen men vi har varit några här som har undrat om det inte har varit en till på väg. säger hon.
- nääe inte än så länge i alla fall, säger jag. osv......

Går ut där i från och muttrar som bara den...nej nu jävlar...
senare på dagen bestämde jag mig för att göra sittups och det blev 3 x 15 och nu har jag världens träningsvärk. Ska dock göra samma idag.

Nästa vecka bröjar allvaret med maten. Jag gör dock det hela själv utan att gå på möten och en massa sånt. Jag ahr fått två kokböcker från pappa som min mamma hade när hon var med i VV för länge sedan. Så nu har jag gjort ett matschema för nästa vecka. Jag räknar inte points heller utan jag räknar Kalorier.
Nånstans tror jag att det hela blir bättre om jag bara vänjer mig vid att äta frukost....eller ja äta regelbundet. Plus att jag ska träna just magen och ta långpromenader. Jag ska i alla fall prova en hel månad...har ingenting hänt...då matvägrar jag. ;-)

Kvällens mat blir tonfiskröra.

Imorgon blir det nog en tur till flyinge till syster. Då får vi om inget annat prata om mat och mögel. ;-)

gammal hagga på puben

har jobbat i helgen och det har väl gått bra. bytade tur på söndagen så vi kunde ha en liten mysig alla hjärtans dag kväll i lördags. Det blev lite vin och utgång. Krogrundan i stan var väl ingen höjdare. Nu först inser man att hallå, jag är ju snart äldst på ställena. Till och med de som är 24-25 år känner sig gamla. Så en fråga man har är ju när måste man sluta gå på krogrundor?! ska det bara vara ekebo sen eller?! haha nej men om ändå alla artonåringar kunde hålla sig ute på torsdagar eller något så helgerna var "barnfria". Då hade man nog gärna varit ute mer. Eller haft ett ställe varje helg som hade en stenhård åldersgräns. Då hade man kanske stött på någon man känner.

Igår så var vi ute på långpromenad på stranden med D's familj. Det blev en lååång promenad på 2 timmar och sedan efter det blev det korvgrillning. sweeet. Jag har bara ätit fastfood nu i 4 dagar. inte bra....

Idag är man i alla fall ledig och jag har tagit mig en fin fin sovmorgon. Borde väl egentligen sätta igång och sy lite men jag tror det får vänta till imorgon Jag har sådan go lust till att organisera något. Alltså städa, köpa nya plastlådor där man kan organisera sitt skräp så man lätt hittar saker när man behöver dem. Jag har till och med go lust till att rensa i garderoberna och kankse även stryka allt och vika in snyggt....totalt meningslöst enligt mig eftersom man ändå får stryka det sen igen. Så med andra ord, så har jag mer lust till att göra annat som tycks vara tråkigare än att sätta mig och sy och designa något. :-/
vi får väl se om jag får någonting gjort. ;-)

bakat

Igår var det fest med styrelsen. Vi åkte hela gänget till Ekebo för att svänga de lurviga i både bugg och kasedans. Det var faktiskt riktigt skoj att dansa. Hälften av alla som var med ville att vi skulle börja gå buggkurs ihop. Det hade varit superkul! Några av våra grannar ska ju flytta på fredag. tråkigt men sant. Vi har ju den oturen nu att vi måste stanna här tills grunden är fixad. Som tur är har vi inte det lika illa som våra närmsta grannar mend et kan ändå sluta med en stor summa pengar som vi måste slänga upp. Det går ju liksom inte att sälja nu precis. typiskt typiskt. En början till en tänkbar skada känns inte som man kan hysch hyscha om.


Idag har jag varit duktigt uttråkad. Jag gick och vilade och drömde då om att Mirjam drack någon rengöringsmedel och föll pladask. Vakna med ett halvt skrik. Då hade jag sovit i ca 10-15 minuter. Så trött var jag inte, bara uttråkad. Gick upp och bakade ca 80 bullar och gjorde middag som blev tunnbrödspizza. verkligen supergott. Recept finns på recept.nu!


min hjälpreda





*bjuder på kanelbulle och kaffe*

so long


chefen fick eld i baken.

Idag var jag inne och skulle läma papperna för de andra tjänsterna. Jag var först inne hos min chef för att fråga om jag fick använda henne som referens ifall jag skulle söka andra jobb. Hennes ansiktsuttryck visade att "shit, dags att göra något kanske...". Hon berättade att varför inte den tjänsten fick läggas ut handlade om att någon kanske skulle arbetsträna på den tjänsten. Men att hon själv inte gillade det riktigt. Jag förklarade att jag vill ju stanna på den avdelningen eftersom det är där jag trivs och vill vara. Hon sa då att det ville ju hon med. Hon vill ju ha mig där eftersom alla vill ha det på avdelningen. Aja, hon sa då i alla fall att hon skulle ringa personalkontoret igen och fråga om vad som händer med den tjänsten. en halv timme senare kommer hon ut och säger att hon får lägga ut den. Tjohooooo! Hon berömde mig och tyckte jag var duktig så jag blev nog några centimeter längre. Känns härligt! Med tanke på vilka mina förutsättningar är när det gäller tjänsten. ;-)

Lite bilder på flodhästarna.

   




169kr


"i'm so happy, oh so happy...."

velig

jobb:
nu har där kommit ut två tjänster på mitt jobb. en som är 75% och en 94%. På jobbet är det uppdelat så att en chef har två avdelningar och en annan chef de andra två avd. Dessa tjänsterna är för den andra chefen. För det första har jag ifrågasatt varför de tjänsterna får läggas ut men inte den 50% som jag går på. Det kunde de inte svara på. Det hade väl lite att göra med om där fanns folk som var lasade. Och bara det orkar jag inte förklara för den som inte förstår...
Nu är det så att jag VILL ju vara kvar på den avdelningen som jag är på men samtidigt vill jag få ett fast jobb och söka de andra tjänsterna. Jag kommer nog söka dem men det känns trist om man får någon av dem att få sluta på det stället jag är på. Alla goa jobbekompisar som jag då kanske bytar mot mindre roliga och lättsamma arbetskamrater. Jag vet ju även att de på den avdelningen jag är på, vill ha mig på den 50%:en men de har ju tyvärr inte sista ordet. Samtidigt som jag faktiskt vill ha 75%. Men vad väger upp? supertrivsel där jag är med mindre tjänst eller där jag kan få mer och förlora alla de "bra-iga" personerna?
Det värsta: Chefen säger att nu ska jag lägga ut den så ni kan söka.... en dag senare så kan hon inte det längre. grrrrr! och man får aldrig en vettig förklaring när det handlar om lasning.
what to do, what to do, I ask?


hemmet:
Det visar sig tydligen att här är fukt i grunden. Vi ha krypgrund och det ser itne så bra ut. Det kan sluta med total rensning eller något annat. KUL KUL!! Dock inte vi som står för det utan det går via föreningens försäkring men om de behöver riva upp golv m.m. så är t.ex parkettgolvet inte värt något så då får vi slänga på nytt, för egna pengar. JAG VILL FLYTTA!


Glasögon:

Jag har beställt två nya par glasögon. Ska bli skönt när de väl kommer.


Syendet: har fått superfina nya tyger som jag nu syr i frenetiskt. I kväll ska de nämligen ut lite nya auktioner på tradera. Jag ska vara först med tyget. ;-) Bilder visas sen.


RSS 2.0