Bomullsbröllop

Det har inte blivit något skrivande på några dagar för här har vi haft en hel del att göra.
I söndags var vi ute på golfrunda mitt i denna värmen men det var härligt ändå. Jag loosade bigtime och det njöt Daniel av.

I måndags så firade vi bomullsbröllop! Vi har varit gifta i 1 år redan och jag minns det som igår. Jag kommer ihåg ansiktsuttryck hos frissan, ord som sas i blomsteraffären, stressen vid kyrkan och alla vänner och familjemedlemmar. Jag hade gärna gift mig en gång om året. Fast det kanske hade blivit för bra.
I alla fall så ordnade vi barnvakt till Mirjam och Douglas för att komma ut och käka mat i stan. Sedan tog vi en runda till råbocka för att spela minigolf och bada fötterna i havet iunder solnedgången. Underbart mysigt! sedan bar det hem för att hämta MIrjam hos farmor och farfar. Dogge var hos Morfar över natten. Härligt var det i alla fall!

Igår var det stranden för hela slanten. Mirjam badade hela tiden och dum som jag hade varit smörjde jag henne med blöja på så rumpan är nu illröd. Hon säger lite aj aj men inte mycket så det lättar nog imorgon. stackaren.
Douglas badade också som en tok. Han älskar när vi kastar iväg hans koppel så han får hämta in det. Daniel tränade honom rätt bra på att hämta barn längre ut som Douglas sen fick dra in. Han var verkligen superduktig.

Idag är vi bara hemma och göttar oss. Skönt det med. Imorgon ska Daniel iväg med en hög utav våra grannar och fiska i lagan. Här har blivit en väldig sammanhållning på gården nu nämligen. Det blir många samlingar ute med alla för att  snacka om allt möjligt. Skojigt!

Och inga bilder har jag att ge heller. Jag är en dålig fotograf.
Nu ska jag ut och plantera lite blommor.

"Det blev en dag på stranden" nanananana..

ja idag så fick det bli en runda till stranden. Douglas var med och badade men han var inte super förtjust i det faktiskt. Han följer ju med men sen tar han gärna i kopplet för att dra med oss in igen. hihi!!
Man bli verkligen helt matt utav att vara på stranden. nu är klockan snart åtta och jag är suuuupertrött. Gick i och för sig upp klockan 7 i morse.... INNAN Mirjam och Daniel och det var rätt skönt faktiskt men efter ett tag hörde jag en tjej i trappan " Nu kommer jag!". sötnosen!!!

Nu blir det snart lasagne och sedan bedtime för Mirjam. Kanske man kan orka med en runda kortspel också innan jag själv deckar. Helst hade jag velat gå och sätta på mig på torgets uteservering och dricka vin och titta på folk... men det livet är borta sedan man fick barn. Men för sjutton! Jag kan ju ta ett glas här hemma. :-D

Löning idag och Daniel säger att han har "rustafeber". Han vill handla!!! Haha men inte innan räkningarna är betalda säger jag bara. ;-)
Det kan tänkas att det blir en och annan gipsskiva denna månaden till uterummet. Härligt med lite mer pengarna på kontot än förra månaden trots nya försäkringar på bilarna och "huset".

På söndag ska vi ordna barnpassning för Mirjam och Douglas när vi ska ut på golfrunda med Pappa, syrran och "svågern".

so long gott folk!

(pratar jag för mig själv mest eller?)

En äkta Kärring!

I Förr går så gjorde Daniel äntligen vid den där kräftan. Stackaren! När han bröt av en klo efter kokning sa jag att nu är den nog död. När han tog stjärten så sa jag att NU är den död. Jobbigt att se för en sann djurvän som jag. ;-)
Men så här firades den... och den var faktiskt mycket smaskig.



fjöre

Sedan får jag ju ta och visa vår lilla gravplats som vi fått på tomten. ;-) Ser ut som världens berg och dalbana men det är lodat rakt.



Idag så har jag kämpat med en egendesignad 50 -tal insprierad klänning som jag måste säga blev över förväntan. Jag HAR talang alltså! Och gud vad jag har lärt mig mycket om sömnad de senaste åren. Att designa och sy i stretchtyger är inga problem men i bomull eller liknande är det mycket svårare för att måste passa.
Men här manikängar jag lite grann.


Mirjam är med och poserar som mamma.


knytband baktill.

Man får kanske inte riktigt en bra överblick av klänningen men den är fin, färgsprakande och typisk min stil. Jag är nöjd!

Annars har jag verkligen inget annat att skriva ner. Dagarna springer iväg och man hinner knappt med.

Men i alla fall, som den kärring man är så har man namnsdag idag. Så jag avslutar denna veckan med STOR sol.


Mirjam rider på skånes djurpark

Här kommer Mirjam på hästen med pappa vid sin sida. Supersöt liten tjej i stor hjälm. Och fullt koncentrerad. :-)

Mirjam och Kossa Muuuuu på skånes djurpark


i kräftans tecken...

tjollahoppsan

Efter en liten minisemester är vi nu hemma sen några dagar och här har det satts igång med att lägga sten i vår rabatt som Douglas gärna gräver i. Vi fick samtidigt sätt om vårt äppelträd som förhoppningsvis klarar flytten några decimeter.


I torsdags åkte vi iväg till skånes djurpark och kommer dit UTAN kamera. Så typiskt. Men vi hade mysigt i alla fall. Daniel fick tagit några kort med mobilen också som tur var.
Mirjam klappade en kalv och en massa får och sedan red hon "hästapålen" en liten runda.
Men i övrigt så är jag inte så impad. Våra djur här i norden är inte så imponerande. Så en tripp till skånes djurpark räcker gott och väl med 1 gång var tionde år eller nått. ;-)

Mirjam och muuuu


Mirjam poserar på en stubbe.


"björnens sover, björnen sover i sitt lugna bo...." Sjöngs friskt när vi såg honom.

Ja efter den långa dagen där så bar det av till vårt vandrarhem som vi skulle natta vid och där var hur mysigt som helst. Vi hade en fin stuga som hade utsikt ut över vaxsjön. Där fanns fina bryggor och många badade där. Vi hyrde båt och paddlade ut för att fiska men fiskelyckan fanns inte med oss, tyvärr. Men mysigt var det ändå. :-)
Lyxig stuga med tv och en massa kanaler. Kändes verkligen kanon på kvällen att glo på en sleten film.


På fredagen så åt vi färdig frukost och sedan var det lite städning och därefter bar det av till Syrran min och hennes karl.
Väl där blev det hallonplockning direkt. Mirjam har tjatat om bär nu hela dagarna när vi gått i skogen. Och hon Älskar hallon! Jag med ;-)
Daniel laddade om med fiskespöet och han och Anders fiskade vid deras brygga.
Jag och systeryster stack iväg för att fynda på loppisar men inte hittade vi något. Vi kom till ett skrotställe som verkligen inte hade några grejor att ens tänka tanken om att köpa.
Övriga ställen var stängda och ett ställe hade till och med lagts ner men där var en ny butik... Ankis tyger, så det kunde inte bli bättre med billiga tyger för min del. Så jag kom i alla fall inte hem tomhänt.
Väl tillbaka så hade herrarna fått lite fisk och jag testade också men hade sämre fiskelycka. De ordnade med att lägga ut "tinor" som Daniel sa för att fånga kräftor och mycket riktigt så dagen efter fanns där EN kräfta. :-D


På kvällen åt vi gott och drack gott vin... men en lite mindre lyckad drink. ;-) Vi spelade svarta maja (kortspel) och snackade lite och sedan var det dags för sängen.


På lördagen fanns det inte allt för mycket ork till fler loppisar så det blev en liten fisketur igen för att rigga ut fler tinor för att se om det fanns fler kräftor.

Daniel tog med sig stackarn hem som var en stor bjässe. Den befinner sig just nu i akvariet men imorgon ska den tillagas med lite dill. Är den god så är det superfina signalkräftor som säkerligen kostar några hundra kronor kilot.

senare vid 13 ungefär så åkte vi hem och trött var jag. Sen har det verkligen inte gjorts så mycket dagarna efter.


Så det var det hela om minisemestern. :-)


Minisemester

Imorgon åker vi i väg på minisemester.
Jag hade först bokat allt i hemlighet och hade det som min lilla hemlis men avslöjade den för två veckor sedan.
Så imorgon åker vi först till skånes djurpark och sedan till ett vandrarhem över natten  och för att fiska i vaxsjön. På fredag blir det färd mot Moster Katti och morbror Anders. Där kan Daniel fortsätta med sin, förhoppningsvis, fiskelycka. Vi har i alla fall bokat in att det ska bli lite loppisar och annat smått och gott.
Douglas är hos Morfar dessa dagarna. Han kom ikväll och hämtade honom om det känns redan "stressande tomt"... svårt att förklara hur det känns faktiskt...

nähä nu ska jag packa lite och sedan blir det sängen. Massvis ska hinnas med imorgon innan kl nio då vi först ska till öron för återbesök ang röret i mitt öra. Så mer news om det kommer senare.

ha en bra helg. Ses på söndag!


feber, kalas och "blocket"-annonser!

pissig dag idag måste jag säga fast blandat med något gott...

Daniel är förtfarande inte kry och nu har det eskalerat med 39 graders feber och hosta. Jag vill INTE bli sjuk! Så imorse fick jag gå till hans bror för att få ta på ipren. Han har legat hela dagen.
Mirjam stannade några timmar hos M & U.

Sedan vid halv tre bar det av för mig, mirjam och pappa till bjärred för att fira adam. Det blev bara vi och det var hur skönt som helst. Nu hade vi liksom tid att prata lite med varandra. Det hände rju inte annars om där är tusen med människor och barn som stojar och stimmar.
Mirjam och Adam lekte rätt bra ihop. Mirjam härmade Adam hela tiden. Hon ville kramas och hålla handen men det ville inte han. ;-)
Sedan bar det hemåt och ut med Douglas på en promenad. Mirjam sov i bilen så hon vägrade ju somna nu på kvällen. Men nu verkar det som om hon har somnat (22:25).


Jag hoppas Daniel är bättre imorgon för jag måste jobba lite. Om inte nu jag också blir dålig.... peppar, peppar!




Haha Mirjam, sova? näääääee! *Grrrrrrr*



Annons till blocket:

Söt liten 2 åring säljes
Jag säljer här vår kära lilla tvååring som vi tyvärr inte kan ha kvar längre då vi har blivit allergiska. Det känns tragiskt att behöva sälja henne men vi blir helt utmattade. ögonen rinner och huvudet kokar.

Hon går på toaletten ofta men är inte helt rumsren ännu.
Hon fungerar bra ihop med andra barn och är uppvuxen med både katter och hundar.
Priset går alltid att diskutera. Det viktigaste är att hon kommer till ett hem där hon kan springa fritt och där alla tåler henne.

*fniss*


Idag så ...

Idag så har det blivit lite små saker gjorda. Jag har först testat att sy nya fodral till sofforna, eller jag har testat med ett ryggstöd och det måste jag nog säga att det blir bra.Sydde även kuddfodral till de små kuddarna fast i limegrönt  prickigt tyg som vi sen även ska ha som gardiner vid fönsterna och som vi även har i vaxduk. Så utifrån denna bilden kan man nog se hur det hela kommer se ut sen när det är färdigt. Det kommer säkerligen bli det finaste rum vi har här. :-)



Sen har vi plockat svarta vinbär, röda vinbär och vita vinbär som finns här på området. Det har vi gjort blandad vinbärsgelé av och den blev riktigt smarrig. Utan resten av bären blir det sylt eller kanske saft. Det får koka tills vi har bestämt oss. ;-)




Supergod blev den. Vi åt den med snitzel, nypotatis och brunsås. Mums!!


Daniel har ont i kroppen idag. Han är inte sig lik. Trött och hängig. Han säger samtidigt att han är uttråkad...han vill bygga något. :-) Daniel i ett nötskal.

Mirjam har varit med farmor idag några timmar hos hennes gammelfarfar/farmor eller vad det nu blir. (Daniels farmor och farfar) Så hon har haft skoj med att titta på hönor och allt vad det nu var.

nu ska vi softa tror jag... Idag är en riktigt mysig dag.
Haha! det var som jag sa till Daniel...att idag hade jag lätt bara kunnat ligga inne i sängen och hånglat hela dan, Så som man gjorde i tonåren, bara för att man skulle.
För idag har jag lite mer ro i kroppen än andra dagar. Annars har man alltför många "måsten". (jaja, inte skulle det väl vara rumsren blogg) ;-)


Vi satt och pratade om hus...som vi gör rätt ofta nu tycker jag. Vi vill båda köpa min pappas hus. Vi har sådana planer för det huset men pappa vägrar sälja det till oss oavsett. Jag menar bara..why not? vi kan väl låta huset gå inom familjen och för oss hade det varit perfekt. Pappa pratar om att sälja det till nästa vår... Man vet ju inte om vi har hittat och köpt ett annat hus innan dess och då gör det ju inget men annars skulle jag nog inte klara av att huset går till en ny familj. Aja, vi får se hur det blir med tiden. Vi kanske hittar ett drömhus någon annanstans.

Nähä nu blir det vinet i glaset och lite kortspel.
Imorgon är det fest hos T o J och på söndag barnkalas i bjärrum.


mindre road

alltså usch. Jag mår inte bra utav det här med mina öron. Inte verkar röret hjälpa heller.
Satt lite och läste om hur man gör med kronisk öroninflammation. Funkar inte rör så får man göra ett snitt bakom örat där de sen går in och fixar och donar. Ja men sen då?? så fort en förkylning kommer så kan det ju vara kört igen. Hallå???! Jag är 25 år, jag vill gärna kunna höra ett antal år till!!! Om jag får be.


Idag blir det väl inget jobb gjort känns det som. Jag har absolut ingen lust! verkligen ingen alls.
Så det får vänta till imorgon eller om jag får kraft i helgen....

Jag vill allra helst dona och pynta och ha mig här hemma. Jag vill köra massa saker till tippen som finns i förrådet. Det lär nog bli det i första hand idag. Sedan f¨r det bli långpromenad med Douglas.
Stackarn blir just nu i detta ögonblick badad. Igår så fick Mirjam tag i vällingburken och hällde ut allt på golvet där sedan hon och Douglas käkade. Samtidigt klappar hon honom på sidan så han var full av kladdig välling. Han fick vänta till idag med att få bada bort det.

nähä... brist på nått att skriva.
Nu får jag göra något annat.

tjing tjing


designar bloggen

Ja nu håller jag på för fullt med att ändra utseendet på bloggen. Med lite hjälp i från en sida jag hittade www.designadinblogg.se så har jag nu kunnat göra en hel del med ny header och ny bakgrund. Mer ska till så som typsnitt på text och lite andra omändringar. Det är riktigt kul när man förstår hur man ska göra. Och självklart måste jag ju säga att det har blivit till en klar förbättring och mer personlig.

Nähä vidare....
Daniel är på jobb idag. Ja han vill vara med på en sak så han är där. Jag borde jobba med finner ingen som helst lust i att göra det. Mirjam sover... douglas sover och jag ska ut och ta ett bloss och beklaga mig lite för mig själv angående mitt öra. ;-/

Öronen

Ja igår var jag på öron för att få bukt på det hela.
Jag hade tid klockan 14 men när jag kom dit så sa de att min tid var klockan 13. Grrr! Men det var ju fel så de fick  ordnat en tid kl 14.40 så jag fick vackert vänta.
Väl där inne så sög och sög och sög de med den hemska apparaten. Höger örat blev först ut och där ville han sätta rör eftersom trumhinnan var bucklig.. Sedan gick han över till vänster öra där han sög och sög och sög i säkert en halv timme. Jag frågade om det var två liter nu. Han sa att jag har mycket trånga hörselgångar så det var inte det lättaste. Vänsterörat är infekterat och bucklig trumhinna och där ville han sätta ett rör under lokalbedövning så det gjorde han. Han kunde inte garantera att det blir bra. Det är så nära kroniskt man kan komma men nu får man hoppas. Han satte inget i höger eftersom vi tog det sämsta örat först. Det finns ju säkert en risk med rör också antar jag.
Jag ska dit igen nästa torsdag för att se om det har hjälpt! HOPPAS!!!
Just nu har jag lock för högerörat så min hörsel är INTE på topp!!
Ja usch ja, det kan bli väldigt illa om det här med röret inte funkar.

Jaha idag händer det väl inte så mycket.
Daniel fick äntligen rätt på bilen så nu har vi äntligen en bil som fungerar som den ska utan att väsnas allt för mycket. :-)

Nu ska vi äta frukost.

so long

Sakletarna Coloka!

Ja och självklart var det tid för lite loppis igen. Får man nys om några så kan vi inte hålla oss borta från dem. Vi älskar BIIIIILLIGT!!!!
Först igår var vi på varuförmedlingen och nja, hittade väl egentligen inte allt för mycket mer än en fin prydnadssak. Vågar dock inte tända ljusen som är i utan får nog ersätta dem mot värmeljus. Jag är rädd för att glaset spricker. Vet inte garanterat om det går att ha ljus i en sådan (någon kanske vet?).
Här är bild på den i alla fall.


Sedan nu idag så var det loppis vid simhallen och vi var där i regnet.... utan paraply eller något sådant men  det blev uppehåll efter ett tag. Och här är bilder på dagens loppisgrejor.


en låda 20kr för alla mina etiketter till kläderna istället för påsar.


Daniel hittade en driver 10kr.



Daniel hittade även denna lilla tallrik med stämpel 1937 och vem det är som gjort den för 2kr. Hahaha! Ja Daniel är en sann sakletare.


Fyra krukor. Två orangea och två limegröna 20kr


Två krukor/hinkar. Super lantligt 10kr.


Två skålar i form av ett hjärta med DITT och MITT. Jag har valt att ha godis i dem. 10kr

Daniel köpte även en sladd (Daniel alias Sladdmästare) och en slipsten. Men det vägrar jag ta kort på. Hahaha!

Efter loppisen stack vi till Pang i Hyllinge för att köpa ännu mer billigt. Ja det blev en massa onödiga grejor såsom röda hundpåsar, tandbortstar, klämmor, tandtråd ...jag och en massa annat plock.
Därefter en snabb sväng ut till Svärföräldrarna för att säga hej.

Nu ska vi ut och promenixa. Vi ska gå till dammarna för att släppa ut vår sista abborre från akvariet. Vi behöver den platsen till annat och dessutom är det inte kul längre med fiskar. Så vill någon ha ett litet akvarie  på ca 150liter så får ni det billigt med pump. Sedan får ni gärna två ödlor och terrarie också för en billig peng (säger jag utan att ha frågat Daniel ;-) )

Här heter det inte "ut med det gamla och in med det nya" utan här heter det " släng ut det gamla så vi kan få in ännu äldre... och mer"

tjibbelihopp!

Tyghandlade och andra små ärenden

Hej hopp!
Idag har jag och min pappa kört ner till svågertorp i malmö för tyghandlande. Eller det var väl inte det som vara grejen utan det var för jag hade tid för ögat idag.
Vi körde redan klockan 10 och var där nere vid 11. Douglas var med i bilen för inte kunde han vara hemma själv i så många timmar. Så han fick vackert följa med trots värmen.
Jag gick in och handlade tyg. Jag hittade en ny vaxduk till uterummet i limegrönt med vita prickar och ett bomullstyg som ska bli gardiner i samma mönster och färg. Sedan hittade jag tänkbart tyg för omklädnaden av soffan. Det kommer nog bli superfint. Färger som råder i uterummet blir limegrönt som bas och sedan ljusblått, brunt och turkost.
Sedan blev det en snabb sväng in på dormys för att kolla lite golfprylar. Pappa var inne där 5 minuter ungefär. Han hittade inget speciellt. Däremot hittade han två tröjor på stadium och två paket peggar på bilmtema.

Ja och sedan bar det iväg in till staden malmö. Jag hade skrivit ut en fin fin karta MEEEEN tror ni det blev rätt?? sjäääälvklart inte. Som vanligt blev det att jag gormade på pappa för att köra för sakta, bilarna tutade på honom och ja, det hela tog då ca 45 minuter. Något som för en van hade tagit 15 minuter. Grrr! Väl där var det parkeringsplats. Jo men tjena!! det var inte det lättaste. Men sen gick jag i alla fall in tio i två. Skulle vara där två och allt var klart och jag tillbaka till bilen 14:01. Så det gick snabbt.
Sen bar det hemåt.

Nu är jag trött!
Imorgon har jag sktimycket att göra. Sy sy sy! Fattar inte varför det alltid ska komma så i omgångar. Men men, man får vara glad för att det kommer några orders.

Goooooood natt!

RSS 2.0