i kräftans tecken...

tjollahoppsan

Efter en liten minisemester är vi nu hemma sen några dagar och här har det satts igång med att lägga sten i vår rabatt som Douglas gärna gräver i. Vi fick samtidigt sätt om vårt äppelträd som förhoppningsvis klarar flytten några decimeter.


I torsdags åkte vi iväg till skånes djurpark och kommer dit UTAN kamera. Så typiskt. Men vi hade mysigt i alla fall. Daniel fick tagit några kort med mobilen också som tur var.
Mirjam klappade en kalv och en massa får och sedan red hon "hästapålen" en liten runda.
Men i övrigt så är jag inte så impad. Våra djur här i norden är inte så imponerande. Så en tripp till skånes djurpark räcker gott och väl med 1 gång var tionde år eller nått. ;-)

Mirjam och muuuu


Mirjam poserar på en stubbe.


"björnens sover, björnen sover i sitt lugna bo...." Sjöngs friskt när vi såg honom.

Ja efter den långa dagen där så bar det av till vårt vandrarhem som vi skulle natta vid och där var hur mysigt som helst. Vi hade en fin stuga som hade utsikt ut över vaxsjön. Där fanns fina bryggor och många badade där. Vi hyrde båt och paddlade ut för att fiska men fiskelyckan fanns inte med oss, tyvärr. Men mysigt var det ändå. :-)
Lyxig stuga med tv och en massa kanaler. Kändes verkligen kanon på kvällen att glo på en sleten film.


På fredagen så åt vi färdig frukost och sedan var det lite städning och därefter bar det av till Syrran min och hennes karl.
Väl där blev det hallonplockning direkt. Mirjam har tjatat om bär nu hela dagarna när vi gått i skogen. Och hon Älskar hallon! Jag med ;-)
Daniel laddade om med fiskespöet och han och Anders fiskade vid deras brygga.
Jag och systeryster stack iväg för att fynda på loppisar men inte hittade vi något. Vi kom till ett skrotställe som verkligen inte hade några grejor att ens tänka tanken om att köpa.
Övriga ställen var stängda och ett ställe hade till och med lagts ner men där var en ny butik... Ankis tyger, så det kunde inte bli bättre med billiga tyger för min del. Så jag kom i alla fall inte hem tomhänt.
Väl tillbaka så hade herrarna fått lite fisk och jag testade också men hade sämre fiskelycka. De ordnade med att lägga ut "tinor" som Daniel sa för att fånga kräftor och mycket riktigt så dagen efter fanns där EN kräfta. :-D


På kvällen åt vi gott och drack gott vin... men en lite mindre lyckad drink. ;-) Vi spelade svarta maja (kortspel) och snackade lite och sedan var det dags för sängen.


På lördagen fanns det inte allt för mycket ork till fler loppisar så det blev en liten fisketur igen för att rigga ut fler tinor för att se om det fanns fler kräftor.

Daniel tog med sig stackarn hem som var en stor bjässe. Den befinner sig just nu i akvariet men imorgon ska den tillagas med lite dill. Är den god så är det superfina signalkräftor som säkerligen kostar några hundra kronor kilot.

senare vid 13 ungefär så åkte vi hem och trött var jag. Sen har det verkligen inte gjorts så mycket dagarna efter.


Så det var det hela om minisemestern. :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0