Julen med familjen Coloka

Vi firade julafton hos Daniels föräldrar. Det var trevligt och tomten kom och hälsade på och Mirjam var superlycklig.
Några dagar innan julafton råkade Mirjam springa in i ett bord och få en rejäl blåklocka vid ögat. Inte superfint precis, stackaren.
Men maten flödade på bordet som det alltid gör hos familjen Coloka. Bildbevis nedan.
Vi kom dit med massa paketer men kom hem med betyyyydligt mycket mer till Mirjam. Jag och Daniel har inte köpt något till varandra. Vi är faktiskt supertråkiga med det. Det är ju ändå något speciellt med att få en julklapp av sin kära. Men vi sa det, att hellre köpa något när det är rea så det inte handlar om vem som köper för mest pengar. Vi har ju gemensam ekonomi, vore inte så smart då. ;-)
Mirjam hade ju önskat sig utav nästan alla, något med my little pony. Så nu har hon ett helt slott, säkert tio hästar m.m. Hon fick två dockor så hennes docksamling har blivit 6 stycken + en jättedocka också. Sedan fick hon en låtsasdammsugare, sopborste och diverse för att ta tag i städningen av sitt rum. ;-) (present från mamma...haha). Hon fick böcker, filmer och en massa prinsesskläder m.m.
Så nu är det dags igen att tömma ut hennes rum på leksaker.

Sedan var det jobb för mig på juldagen men det gick smärtfritt förbi. Och annan dag jul innebar att jag skulle göra kalkon som jag bestämde mig för. Pappa skulle komma och jag kom inte på något annat att göra + att jag var dösugen på kalkon. Dock mådde jag skitilla hela dagen. Kändes som om jag hade en sten i magen och på kvällen fick jag feber. SOm tur var gick det över nästa dag.
Sen i lördags var det gårdsfest här och ja, jag har fått ett nytt namn och det är, karaoke-queen. ;-)

Imorgon är det nyår och det ska vi fira med några vänner. Sen äntligen kan bara börja blicka framåt mot ljusare tider...

         

         











God fortsättning & gott nytt år!


jul i vårt hus

Det var länge sedan jag tyckte att det var kul med julen. Ska jag vara ärlig så var det nog när jag själv var liten och fick julklappar. Det tråkiga då var att jag var ju det enda barnet så det fanns inga att leka med. Jag kommer ihåg de trååååkiga jularna hos farmor och farfar när man bara satt och väntade på att få gå hem. :-/
Nu firas knappt julen med min familj. Daniels familj är mer sammankopplad. Men de har ju traditioner som jag inte riktigt förstår mig på.
Jag skulle jobba julaftonskväll men en snäll arbetskamrat bytade med mig. Underbart!! Så nu blir det julafton hos Daniels familj. Pappa ska komma hit på annandag. Han har dock fullt upp för han har ju blivit bjuden till mina andra syskon...dock inte jag. Så första året jag inte köper några julklappar åt deras barn. Men det gör mig inget. Ju mindre kontakt jag har med dem ju bättre är det.
Och när det är jul vägrar jag sitt med bara Daniel och Mirjam och min pappa...så julafton lär alltid bli hos Daniels föräldrar eller något. Jag funderade ett tag på att dra in dem i vår tradition att äta kalkon på juldagen. Jag tror nog att de också hade uppskattat den traditionen...
Imorgon ska det inhandlas en gran... jag vill julpynta och få det att kännas som att julen är härlig och inte stressfull. Jag vill ordna lite nya traditioner som vi som familj ska ha.

Igår var vi på julfest med Daniels jobb. Det hölls på klitterhus och där var över 100 pers. Men vilket julbord!!! Där fanns liksom inte bara 5 sorters sill...nej där var 15 olika sorters... minst 8 sorters lax.. laxpate, laxrulle, gravad lax, kokt lax, rökt lax..,, ja, you name it! Allting vi drack och åt var med räknat. där fanns snapsflaskor i mängder och vin och öl. Plus att vi fick vars två drinkbiljetter till senare....vilket vi aldrig nyttjade. Det var trevlig i alla fall. Vi stannade dock inte allt för länge. Helt plötsligt slog tröttheten på och då lämnade många.

Vill även visa några fina julmysiga bilder från vårt hem. :-)


Julstjärna som hänger i uterummet


Mysigaste stället i hela hemmet just nu. Gardiner inhandlade från Jotex supersöta!

ullared och lån

Nu börjar det närma sig jul och det märks. inte mindre just för att mirjam har varit sjuk i omgångar. Hon blev hemskickad från dagis i önsdags för att hon hade kräkts men när hon väl var hemma var hon superlycklig och mådde bra. Men hon var ju liksom tvungen att stanna hemma igår också eftersom hon hade kräkts. Men hon är frisk så antagligen hade hon blivit ledsen och hostat så hon kräktes. Och sedan tycker mirjam själv att det är en så stor grej att hon har gjort det.

Vet inte om jag har skrivit det men förra veckan så var vi på ullared. Massvis med folk var där så vi fick göra en fuling. Vi gick in genom utgången, låtsades att vi skulle gå ut och röka, fick då stämplar för att sen gå och hämta vagnar och gå in. ;-) Ja, bättre det än att stå i kö i en timme eller nått utan jackor i kylan.

Sen har vi även varit runt och beställt lite tider på olika banker för lånelöfte och ränteshopping.
Det är ju svårt att få lån nu, speciellt om man redan har som vi en bostadsrätt. De flesta bankerna kräver nu att man har papper på att det är sålt innan man kan köpa nästa. Så gäller det för alla. Men om vi har ett kvitto på att lägenheten har blivit sålt så ser än så länge sparbanken gripen ingen anledning att inte ge oss lån.
Varför vi tog kontakt med banker var för att där fanns ett hus på hemnet som vi ville ha. Tyvärr när vi kom till mäklaren hade det blivit sålt.. för utropet 1 500 000. såååååååååå irriterande!!! huset var stoooort, hade jättebra planlösning och allt annat som vi ville ha. lite renoveringar som tapeter och ett badrum. Men men, vi har bestämt att inte gräva ner oss för det. Nu ordnar vi i alla fall lånelöfte så att om vi hittar något hus så kan vi vara med i budgivningen.

Ikväll ska jag på partaj med jobbet. Vi ska äta i helsingborg. Får se om det kan bli skojigt. :-)

So long

RSS 2.0