höst = usel motivation

Ja motivationen till allt är verkligen som bortblåst. Imorse så försov vi oss och vaknade inte förrän klockan 8 då Mirjam egentligen skulle ha varit på dagis. Vi skyndade oss allt vad vi kunde. Frukosten är ju kl 8 och man vill ju inte att hon ska missa den helt.

Igårkväll när vi trodde att hon hade lagt sig, så skulle jag bara sticka upp pch hämta min korg med garn. Då såg jag att dörren till hennes rum var helt öppen och ingen Mirjam där inne. Inte i datarummet och inte i vårt sovrum. Toaletten var stängd och jag tittar in... Där sitter hon med en hel stor flaska med vim över hela sig och golvet. Jag gapar på henne och in i duschen. AAARGH!! dessa ungar alltså. Det ända positiva med det hela var att jag fick duscha henne utan motstånd och hon är så duktig nu när man tvättar håret. Hon håller för öronen och tittar i taket. Inget gråt alls längre. :-)

Nähä jag har egentligen inte alls mycket att skriva. Har inte lust till nånting faktiskt. Kan det bero på att man blev 26 i helgen?! ett steg nämre 30. gah!! Tiden går sjuuuuuukt fort.

Jag borde sätta mig och försöka komma på något roligt jag kan sy men jag har total brist på idéer.

I slutet av november ska vi ha vår återträff från högstadiet. Jag hoppas bara folk kommer. Man vill ju inte anmäla sig och sedan kommer det bara 1 till.

nä nu får det vara. förlåt för ointressant babbel. ;-/

sånger

bä bä lita lamm, ha du lågon lull
jaja käla ban, ha du säcke full
helda fockenfa
å sönna kjol åt mo
åt två pa strrrumperr
åt lille lille brrror



blinka lilla fäna dä
hur ja undra va du ä
fjälan locka du min syn
liten mant i skyn
blinka lilla fäna dä
hur ja undra va du ä


en annan sak...
daniel frågade Mirjam för några dagar sedan vad de hade ätit för något på dagis.
Hon svarade läspande: sås!
Daniel frågade hennes kompis Alice också utan att veta vad det var de hade ätit:
-Alice, vad har du ätit idag?
-Lis!
saken hör till den att hon kommer från asienhållet. ;-)


Lis och cully!!

samtal från chefen

Imorse så ringde chefen. Ja hon berättade att jag får vikariatet fram till januari. Så det känns ju faktiskt jätteskönt.
Har jobbat nu ikväll och vissa personer önskar man att man fick jobba med varje dag och helst alla veckans kvällar. Det är så lugnt och avslappnat på kvällarna. Man får liksom sköta det på sitt sätt utan att man har någon chef eller någon annan som påpekar eller studerar det man gör.
Desperata hemmafruarna fick jag dock inte se ikväll. :-/ när jag väl ska jobba kväll så är det antingen på tisdagar eller på onsdagar då mina program är... ugly betty, DH och greys... Men jag får väl lära mig att överleva även det. ;-)

Imorgon skulle jag egentligen bara jobba till halv två men vi ska ha brandövning på jobbet och det är mellan 1-4 så jag får ju tvunget stanna men det är ju bara extra klirr i kassan. Det skadar ju inte men jag skulle behöva jobba med syendet också.

Tjejen jag jobbar med idag har också sina barn på dagiset som Mirjam är på. Det är rätt roligt att prata om vad vi tycker om de olika lärarna. Jag berättade om läraren som ständigt jagar oss om Mirjams kläder m.m. och hon berättade om ett problem hon har haft med en annan. Vi båda kom nog fram till att vi inte är nöjda med stället. Men Mirjam får ju stanna kvar där för hennes kompisar skull.

Igår när jag hämtade Mirjam såg jag henne leka med hennes kompis Linnéa:
-Hej, Mirjam! sa jag
-Hej, mamma!
-vad gör ni för något?
-leker kurragömma. säger mirjam och håller händerna för ansiktet.
sen kramar hon mig.
- åhhh mamma... mmmm.... jag älskar dig. Säger mirjam och kramas jättehårt.

Hon är bara för go.

Nähä natt natt säger jag väl nu. man ska ju upp igen imorgon. pust!

Valter

Pappa skulle åka och hälsa på Valter en gång till innan han får hem honom nästa måndag eller tisdag. Jag följde med och tog lite kort på honom.



  

På miniatyr bilderna är det han som befinner sig högre upp hela tiden.

Visst är han en riktigt sötis?


stor projekt

Ja i fredags började jag något projekt som iiiiinte blir klart inom snar framtid känns det som. Vi har flyttat alla rum medsols. Dvs så har Mirjam fått vårt sovrum, vi har sovrum i vårt gamla data/syrum och data/syrummet är nu i Mirjams förra lilla rum. Det har verkligen varit knökigt att få in alla möblerna i sina rätta rum. Ett fler tal möbler har fått flyttas flera gånger mellan de olika rummen för att man skulle få plats att flytta en annan möbel. Men det börjar arta sig. Alla de stora möblerna är på sina rätta platser. Idag ska jag organisera bland alla mina tyger. Jag får ju inte plats med lika mycket grejor i detta rummet ochd et är väl det som är meningen. Så nu har jag överflöd av tyg.
Men redan så trivs jag mycket bättre här. Mirjam har fått ett stort rum där hon faktiskt har fått en gammal tv från morfar så hon kan titta på sina filmer. Det kanske låter dumt men hon älskar att titta på filmer nu. Teletubbies är helt avverkat och Dora utforskaren börjar också bli trist att titta på. Nu vill hon helst titta på askungen, prinsessor eller my little pony. :-)

Jag har jobbat i helgen ovanpå allt men det har gått bra. Nu har jag bara tre dagar kvar innan jag får reda på om jag får vikariatet till slutet av januari eller hur det nu blir. Och det vill jag ju.

Nähä, nu blir det rensning i Mirjams garderob så jag kan flytta det hit och dit innan det får sin rätta plats. ;-)

också måste jag börja ta lite kort på Mirjam. Ska även göra ett videoklipp när hon sjunger.

klänningar! :-)

Ja då har jag gjort min manchesterklänning. Den blev supersöt.




Det var så kul att göra så jag gjorde en likadan fast i velour. Lite rolig klänning. ;-)


allmänt babbel

Jobbet går bra.... känns lite vemodigt med några att jobba med. Jag vill ju helst iiiiinte att någon ska rätta det jag gör. Det känns som om man inte kan ett dyft men tyvärr är vissa helt inbitna där och då ska det göras på deras sätt. Vissa är superbra och kan se att andra som kommer dit inte kan alla rutiner. Och det här oändliga skitsnacket..! *pust* varför ska det vara så jobbigt när ett gäng tjejer jobbar. Jag själv är väl egentligen inte bättre för jag lyssnar på det som de säger om varandra. Den ena försöker bara att flyta med och står på allas sida medan andra... ja vad ska man säga... är helt tokiga i sitt sätt att snacka skit.

Förra veckan var vi och tittade på vovve åt min pappa. Kändes inte alls roligt från min sida med tanke på min käre douglas....som nu har bott ifrån oss i en vecka. Stackarn kanske känner sig helt bortglömd. usch usch! hemska tanke! nej jag hoppas att han har det bra. Pappa hittade direkt en sötnos till vovve. När pappa lyfte upp honom kollade han bara snällt rätt in i pappas ögon. Hur gosig som helst. De andra små var också söta...en som var en lite köttfärslimpa och en annan som verkligen skulle vara på mig och viftade svansen så fort jag närma mig. Man smälter.
Den lille skiten får pappa hem om två veckor då han är 8 veckor och förmodligen blir det en liten vid namn Valter. *thihi sött*

Sol och fint ute idag och igår när man var ledig öste det ner. aja man får vara glad för det lilla.

Daniel har varit på fiskehelg och han vann denna gången. Priset var nu andra året i rad en broderad keps från mig där det står storfiskaren 2008. Så Daniel fick vackert den med sig hem. Han fick en gädda på 1.6 kg. inte pjåkigt. vi får  väl se om den blir tillagad någon gång. nu ligger den i frysen och väntar.
Alltså, det här med ett gäng grabbar som åker i väg själva en helg... hur är det?! Som jag uppfattar det är det fis och sprit som gäller och helst ska alla sitt i nätbrynja (heter det så?!). Det äts chili con carne eller något liknande och ovan på det ska det ner en massa ärtsoppa. Tjohooo! Men man ska väl vara glad för att man inte är med då. Det kan inte vara allt för underbart. ;-) De kallar det för fiskehelg men jag kallar der nog för bukrensarhelg. ;-)
Och så till tjejer som då hellre sitter och dricker viiiiin *betona i:et med lite stockholmsk dialekt* och skvallrar om ditten och datten. Där allt är så fiiint. ja nog är vi olika tjejer och killar. Tur är nog det. Vad skulle man annars bli så dör galen och irriterad på om inte karlar?!

Jobb jobb jobb! En massa syende måste också göras i veckan. Hatar när jag får mail om där folk frågar "kommer de inte snart för jag har minsann betalat". men men det får man ta...de brukar ju alltid bli mycket nöjda i slutändan.

Filten: jaha ni.... ni är nyfikna det vet jag men än är den inte klar. Jag har varit rätt slö med den men om några veckor om jag har tur så är den nog färdig för fotografering.
Sen ska jag även sy en supersnygg klänning i manchester till mig själv. Hoppas den blir supersnygg att ha när jag fyller år om två veckor.

Nähä...nu får jag sluta. Daniel och mirjam kommer vilken sekund som helst.

so long!

"man får inte stoppa köttbullar i näsan.."

Eller över huvudtaget stoppa saker i näsan.... Men det hade Mirjam gjort.
Hon har haft lite näsblod och varit täppt i näsan. I förrgår när Daniel badade henne fick han sen peta lite i näsan och efter många om och men fick han ut en tuss. En tuss från ett gosedjur som duglas hade bitit sönder. Jag vet att hon gick rundor och lekte med de här tussarna men inte trodde jag hon skulle stoppa dem i näsan. Den har i alla fall suttit där inne i 2-3 veckor. Hon sa till Daniel: Pappa! Jag kan andas!!
min lilla hjärtebulle! Inte konstigt att hon har haft lite näsblod nu några dagar. Tur att det inte han börja ruttna eller något sånt. brrr!

*tänker*
jag som hade så mycket jag skulle skriva har helt plöstligt glömt allt.

I alla fall så har jag börjat vikariatet nu och jobbat två dagar. Det känns bra faktiskt! Utav den personalen som jag jobba med så är där bara en person som jag inte riktigt gillar men hon går an och man kanske hinner vänja sig eller ändra sig angående henne.

Idag ska jag följa med pappa och titta på vovve. Känns faktiskt skitjobbigt med tanke på att vi lämnade bort en go hund. Men pappa ville inte ta Douglas för att han var så stor.
Jag saknar i alla fall Douglas nu. Vissa stunder hoppas jag på att familjen ringer och säger att det inte funkar så vi får hem honom igen men och andra sidan hoppas jag att han har det superbra och glömmer oss fort.

Nu måste fortsätta o jobba så jag kan slappa i helgen eller kanske sy lite nya grejor. :-)

RSS 2.0