Lite bilder och annan ointressant information

Ja jag har verkligen ingenting att skriva om just nu.
Håller just nu på att jobba med en "surprise" för Daniel. Jag ahr sagt till honom att jag har en suprise när han har semester men mer än så har han inte fått veta. Det får inte ni heller. Tror nog inte ni som läser hade berättat men det finns säkert folk som hade gjort det bara för att få försöka förstöra en bra plan. Men i alla fall, han kommer bli glad för det.

Ja igår så bjöd Mirjam in Douglas på att "äta kaffe" och äta en "mögås". Sötnosarna!





Hihihi!


Innan idag skulle jag plocka upp en hög med bajja i trädgården när jag nästan höll på att ta denna med.

Söt lite padda.


Och sedan har jag sytt en fin jacka idag...tycker jag! Och modellen är alltid en riktig doffsing!






Ja det var allt. Det får bli mer en annan dag.

tjingeling!!!

lilla snigel akta dig....

Igår så ringde faster E och frågade om de fick ha Mirjam över dagen och över natten. Så typ som när man har vunnit något jublade jag med kroppspråk och skrek tyst i mitt huvud: YES YES YES!!!  Ja det är alltså inte alltid så roligt att ha barn. Det är så underbart att få vara själv och bara slappna av. Ändå hör man henne konstant med: "mamma!". Men hon har haft det roligt med Busfabriken och en massa annat.
Ja vi fick en gottedag och gick ut på långpromenad med Douglas.
Vi gick till laxtrapporna och vidare där sen på små vägar tills vi var ute på åkern. Vi såg hagar och hus som vi båda ville ha och drömde om det medan vi vandrade.
Daniel hojtade till: herregud vad stor!!
Han hade hittat en snigel.  En vinbergssnäcka (Helix pomatia) som vi googlade fram.  Delikatess! URK!!!
Självklart fick den åka med hem på lite fotografering.
Så här såg den ut.




Sen på kvällen åkte vi en runda ner till stan och till Daniels syster och man och där drack vi lite och snackade.
Vi tog bussen hem så idag får vi in och hämta bilen.

Satt nu och spanade rundor på nätet efter mattor. Jag vill ju ha sådana här plastmattor ute i uterummet. Sådana trasmattor som då är lätta att torka av om man spiller. Jag har letat innan men har inte hittat något speciellt mer än sletna gamla 70-tals begagnade. Men denna sidan var ju kanon! Där ska jag beställa så fort jag vet vilka färger som ska vara där ute eftersom jag ska klä om sofforna.

Nähä, Daniel och mirjam sover i sängen och jag väntar bara på att de vaknar så ska vi ut och tvätta bilarna.

ursäkta! jag skriver verkligen som en kratta. Dålig grammatik! och jag skulle bli "svenska-läraret".  hoho hihi!!

blatanblä

Idag är jag duktigt uttråkad.
Jag vaknade nu på morgonen och ville bara sova vidare men det funkar ju inte.
Jag vill ha en massa pengar så jag kan spendera lite på grejor till uterummet. Jag vill ha sol också men det verkar som om sommaren redan är bortblåst.

Sökte ett till jobb igår. Vi får se vad som händer. Jag söker lite allt möjligt även om jag kanske inte har den kompetensen de söker men det är kul att söka. Hoppas bara att man får något någon gång i skallen också. Om inte så när Daniel har haft semester så ska jag börja på timmar här på munkaljungbygården. Där kanske kommer någon tjänst snart. Man vet ju aldrig. Jag låg ju bra till i höstas. Fick dock inte den 50% tjänst jag sökte men blev ju dock erbjuden en annan 50% tjänst men det var jag själv som sa nej tack eftersom jag ville testa mitt företag. Men den brinnande känslan för det har tyvärr slocknat rätt bra nu de senaste månaderna. Jag vill ha det som hobby! Allt blir liksom så himla dyrt när det inte fungerar. T.ex. hemsidan är svindyr att ha men jag vet inga andra sidor som har webshop än det jag har; e-butik.se.
Jag försöker nu i alla fall att organisera det via en blogg istället. Kanske dumt (?) men en blogg kan jag även få länka vi auktionerna på tradera eftersom det faktiskt inte är en webshop på det sättet. Plus att det är tio ggr enklare att lägga upp nya plagg och sådant än vad det är via hemsidan. Dock får jag ju allt uträknat där, moms m.m. men ja, det är inte värt 1800 spänn för tre månader..... tycker jag.

Igår var det ett extra utsatt styrelsemöte och jag har haft det i huvudet de närmsta dagarna men ÄNDÅ missar jag det. Grrrr så irriterande!! Det var nämligen lite spännande nu. Lite intriger och annat men det missade jag självklart. Aja, jag får väl reda på vad som sades om några dagar antar jag.

Ja, igår satte jag ute möblerna i uterummet (sofforna) eftersom taket nu är på.  Men jag kan inte påstå att det blev så fin som jag trodde så nu är det nytt möbeltyg så jag kan klä om alla dynorna. Färgerna ser så dassiga ut i uterummet trots att tyget ska vara så. Jag vill ha storblommigt men det är det ända jag inte får lov att ha för Daniel.


nähäpp! Jag har en del jag måste sy idag. Vi får se hur det blir med det.

oooh!! wow! ett bud på tradera kom in precis!!!

jahapp

Nu läggs taket på uterummet just i detta ögonblick. Jag hoppas verkligen att det blir bra. Snaaaart kan jag äntligen få sätta ut våra soffor där och städa undan på bordet från massa skit som regnet och blåsten dragit med sig.

Jaha, nu har jag två dagar i rad sytt som en galning. En massa fin fina saker meeeen blir det några bud??? näää. Grrr! Jag hatar sommaren med dess budtorka.


















Är de så fula???

Velour seten och stretchfrotté seten och klänningen med tights är alla med utrop 225kr. Det är ju bara lite mer än 100kr per plagg.
Byxorna med blommor är 135kr per byxa. Just för att det är så superfint velour tyg + dyrare att köpa in!!


Aja, jag vet snart inte vad jag ska göra åt den här budtorkan eller köptorkan över huvudtaget.
Fint när Daniel idag får lön och vi får äta soppa med bröd till middag (dock självvalt men ändå) p.g.a för mycket räkningar för tillfället och knappt någon inkomst från mig.
BLÄÄÄ!!

Kalas för morfar

Idag så har det varit kalas för min käre far som blev 65 år och en äkta pensionär.

Vi började dagen med lite sovmorgon. Ja, Mirjam ahr fått gå och lägga sig lite senare + att hon har tid och ro att titta lite på tv på morgonen så man kan få sova lite längre. Så klockan åtta steg vi upp idag.
Sen ungefär klockan 11 och två timmar fram så höll jag på med smörgåstårtan. För att vara första gången jag gör något sådant så tycker jag nog att jag lyckades riktigt bra. Där hade väl kanske kunnat vara lite mer skinka i röran eller ett lager med enbart skinka och bostongurka eller så men annars var den superfin! Under tidens gång så funderade jag på om inte jag var minst lika duktig på att tillverka smörgåsttårtor som de på maxi är. Och det tycker jag nog. Bedöm själva....







Dessa två är gjorda på bakplåtar och är sammanlagt för säkert minst 20 personer. De pengarna som las ut på dem blev ca 600 kr och då har vi massa grejor kvar såsom leverpastej, skinka, kräftor, sallad m.m. Så en 500kr minus allt vi har kvar kostar det nog.

Receptet är här för 20 pers:

Ingredienser

4st jättefranska bröd 
3 paket Ica´s bredbara leverpastej med gurka
8 dl vispgrädde
2 paket räkost a'la 400g (inga tillsatser som dill odyl)
8 hård kokta ägg
2-3 paket  a'la 180gr rökt skinka

Dekoration:
hackad isbergssallad
cocktailtomater
gurka
5 ägg
Citron majonäs
skalade räkor/kräftor
rostbiff
vindruvor

Gör så här:

två lager med röra och tre lager med bröd. Brödet läggs upp med borttagna kanter i rader av 5 ggr 3. dvs 15 brödbitar /lager. För dessa två tårtor.

Bred på leverpastej jämt över botten.
Vispa 4 dl vispgrädde, inte för hårt, det ska mer saker i.
Rör ner ett paket räkost i grädden.
Skala och hacka 8 ägg.
Rör ner dom hackade äggen i smeten.
Hacka skinkan,ex. matberedare, i mindre bitar och rör ner i smeten.
Bred fyllningen över leverpastejen.
Gör sedan ett lager till likadant.
Lägg på det sista brödet.

Dekoration:
Vispa 4 dl grädde, lite hårdare denna gång (blir det för löst är det risk att dekorationen gliiider av)
Rör ner andra paketet av räkosten i grädden.
Fördela smeten över sista brödet.
Nu till dekorationen som är helt efter eran egen fantasi.

Jag har gjort:
Jag har satt rostbiffen runtom för att man inte ska se in i själva tårtan. Sedan har jag delat cocktailtomater och vindruvor och satt dem runtom upptill.
Sedan har jag finhackat salladen och lagt den i mitten. Ovan på salladen har jag lagt ut skivade ägg och ovan på det massa räkor och kräftor. Även dekorativa gurkbitar finns på.
Ytterligare dekoration med svart rom och lite citronmajonäs.

Gör gärna smörgåstårtan dagen innan så den riktigt får gotta till sig. Alla vet att en smörgåsttårta alltid är godare dagen efter. Svårt att vänta men "den som väntar på något gott......."




Douglas fick busa lite med Hobbe och sedan satt de ute i trädgården ett bra tag. Douglas satt och glodde på Hobbe  hela tiden ungefär. Goa vovvar!!

Ja jag har egentligen inte mycket mer att skriva.
Imorgon börjar en ny vecka och denna veckan ska det hända en del förhoppningsvis.
***Vi ska köpa tak till uterummet.
***Fixa "min" bil förhoppningsvis.
***Köpa stenar till lilla rabatten så douglas inte kan gräva.
***Jag ska sy en massa beställningar.
*** sy nya grejor inför hösten.

 Och denna veckan som kommer hoppas jag verkligen blir fin av sol och värme. Nu har det regnat mycket. gräset är grönt igen. Dags för lite torka.

Midsommarafton

Midsommar och jag har verkligen velat sälja min dotter idag! Att man kan vara så trotsig!! grrrrr!
Redan klockan 11 så hade vi satt henne i trappan 2 ggr för något hon hade gjort och sedan även lagt henne i sängen 2 ggr för något allvarligare.
Heeeela tiden gör hon något och samtidigt måste man hålla koll på Douglas. Det är verkligen som att ha två små barn samtidigt så just nu så vill jag absolut inte ha ett barn till.
Jag orkar inte ens tänka på att vara gravid under en människas och en hunds trotsår.

Morgonen vaknar man och får duktiga klökningar när Mirjam kommer in och pekar mot toaletten: "bullan, bullan". Jag rusar upp och finner då Douglas på toaletten med alla Mirjams gamla blöjor runt om sig.  Faaaaaan! vad äckligt!
Jag skriker en massa ord och går in på Mirjams rum och då har han bajsat och kissat på en av tre små mattor vi har i detta hus. AAARGH!!!! Daniel hade glömt att stänga grinden så douglas hade smygit upp själv och gjort de här sakerna.


Aja, klockan 15 så skulle vi ut på midsommarfirande hos D:s föräldrar där hans syskon och alla var.
Douglas hälsade på Elsa och busade som attans med Bill. Många hundar. Sedan åt vi, dansade runt midsommarstången, kastade stövel, spelade boul...
Sedan var klockan kanske halv tio när vi bestämde oss för att åka hem. Mirjam har fått en riktig hemsk hosta igen.
Så om det blir värre så får vi åka in med henne. Varje gång hon får hosta tänker man på om hon har svalt något fel, om man ska begära röntgen m.m. för varje hosta/förkylning. Skitjobbigt!!

Idag, midsommardagen, en riktig döddansare-dag. Inget är öppet och jag vill lägga stenar på framsidan i rabatten och jag vill pula med massa annat i trädgården.
Sen ska jag göra smörgåstårta.
Fixade med lite smiliesar också eftersom jag gärna använder mig av sådana.

litta bilder...

















tjingeling så länge!!!


EM över

Jo då, här har det också tittats på fotbollen. Kan man låta bli?
Jag blev besviken och arg och nervös om vartannat. Kändes inte alls kul.


tuggbehov, vaccination och smörgåstårta

Alltså jag förstår mig inte på mig själv. Jag ahr fått sådant tuggbehov. Alltså jag måste tugga hela tiden och hade jag fått hade jag gärna suttit med tandborsten i munnen och tuggat frenetiskt på den. Vilket jag gör lite men inte hela tiden.
Douglas biter till och med mindre än vad jag gör. Fattar inte vad det är. Så kom inte nära mig för jag kanske hugger tag i litta kyd! ;-)

Jag var på ÖB igår och skulle handla lite mer hundpåsar och lite annat smått och gott. Jag hade Mirjam med mig och tror ni inte att jag råkar ut för det pinsamma att inte ha pengar på kontot. Med en lååååång kö efter mig. Jag fick åka hem igen och föra över pengar eftersom jag aldrig har mobilen på typ. Dumt dumt! Och sedan dit igen. Gick in på maxi också och köpte 4 paket riskakor. Är det mycket fett i sådana?!

Idag har i alla fall Douglas fått sin vaccination. Inte ett pip. Han märkte inte det ens. Skönt faktiskt. Veterinären sa att det märks att han har Bernen senner i sig eftersom han är lugn i sinnet. Det har vi också märkt. Sedan har han söket efter schäfern och utseendet mest som en Rottweiler. Han är såååå duktig i alla fall. Jag kör dagligen med övningar som sitt, ligg, stanna och sök! det är de fyra jag har börjat med i alla fall. sitter gör han mer än gärna och alla grejorna gör han efter mina tecken med händerna. det tar lite tid men han tycker det är kanon när vi gör det. Han får ju godis! ;-)

Sedan var jag i väg med pappa och inhandlade allt till en smörgåstårta på söndag. Pappa fyller 65år. Pensionären! :-D
Han skulle beställa men eftersom det är midsommar och midsommardagen innan så fanns det ingen som ville ta på sig att göra det i affärerna. Så jag gör det! :-) Så får man hoppas att den blir god.

Jag ordnade och städade undan lite på Mirjams sekretär (min gamla en gång i tiden) så nu kan hon sitta där och rita.


Nu ska här ätas lite och sedan blir det Mirjambad och sen var denna dagen över!
OH!!! det är ju gossipgirls idag. tjohooo! (Och ja, Daniel gillar det också, faktiskt...hiihi)

Loppis nr 2.

Ja det var ju i hjärnarp också men jag kan verkligen inte påstå att där fanns något speciellt. Alldeles för jobbigt med Mirjam som gick och tog en massa leksaker och Douglas som drog och skulle nosa på allt. Och inte tal om alla människor som kom och sa: ååååh vad fin hund. Vad är det för ras?
bläääää jag orkar knappt säga rottweiler, berner sennen, schäfer längre. Säger man blandras så vill de veta vilka. jobbigt. Daniel sa att jag får brodera en tröja till mig där det står "Ja, han är söt och han är en blandras a´la rottweiler, berner sennen, schäfer". ;-) Nämen skämt osido det är inte så kul faktiskt men samtidigt kan man ju inte dra ner på raserna.
Men som sagt loppisen gav oss bara rostfria skålar till Douglas ungefär... det enda som var behövligt i alla fall.

Men här är bilderna på våra soffor från igår. är de värda 130kr ihop?



Det tycker nog jag lätt att de är värda. Perfekta till uterummet. :-)


Jag hoppas på en braaaa dag imorgon! Just nu har jag världens gasmage. Ser ut som om jag är gravid i v 25 helt seriöst. Daniel tyckte det såg illa ut. Så illa att jag kanske skulle gå till läkaren med det. Jag tror bara det är tillfälligt. Jag får väl släppa några brakare under täcket sen. *flinar*

Nähä, lite tv och sen sängen känns det som.

good night!!

Loppis-shoppat!

Ja igår var vi på loppis här i munka och vi hittade lite grejor. :-) Daniel hittade golfklubbar (alla järn) i märke wilson för 100kr. Samma sorts klubbor som jag har. Sedan hittade han en router (självklart!). Mirjam fick en rockring och en plastgunga att hänga upp och Douglas fick en vattenskål i plast att ha med i bilen.  Jag hittade dock möbler till vårt uterum. En tre och en tvåsitssoffa i vitmålat trä med hyffsade dynor. Just nu tvättar jag fodralen och hoppas att det blir superbra efter det. Man kan ju inte klaga på priset för det som blev 130kr. Det kändes himla bra att vi tog det.

Sen kommer det nog bli så att vi kommer köpa en kompis bil (en volvo så klart!). Den är perfekt för oss och det gör så att jag inte låses fast här hemma varje dag utan vi har vars en bil. Dessutom är där dragkrok och det är det allra bästa med bilen. Speciellt om man ska på loppisar stup i kvarten och köpa möbler. ;-) Bilen kommer behöva lite reperationer men det är inget som inte Daniel kan fixa med lite svetsning, nya bromasr, lite lister för rost och en rejäl vaxning.

Vi kommer nog aldrig att ha råd till tak på uterummet. Speciellt inte nu när vi tvunget lämnade in om bygglov. Båda grannarna godkände vårt bygge och styrelseordförande. Ritningarna på uterummet är gjort och möjligtvis får vi bygglovet om bara två veckor. Men jag  tjänar yttepytte lite nu när det är sommar och vi har ju som sagt massa projekt hela tiden som ska göras och betalas. :-/ men men en dag är allt super!!
Jag har sett två hus på hemnet nu som jag vill haaaa!! men inser att det kommer säkert finnas sådana hus om ett tag också.
Jag söker ju jobb nu i alla fall och det känns faktiskt skönt. Ska ringa munkaljungbygården för att säga att jag gärna hoppar på att jobba lite extra. :-)

Ja allt känns bra samtidigt som det i bland är jobbigt. Man vill så mycket!

Vi har även varit på inflyttningsfest/bjudning hos daniels mormor. Det blev några glas vitt för min del. :-) Morfar passade Douglas men vid 22 stack vi hem för Mirjam var trött. Inte sa hon något men vi visste.

Ja och här är bilderna på vårt inköp! Sammanlagda värde: 262kr.

Bilder på sofforna kommer när de är färdigtvättade.


sedan en bild på vår Douglas.
 

visst ser hans tass ut som en nalle?! ;-)

och på nya kreationer som jag gjort.  Alla i strl 98/104 om någon vill köpa!

tunikaklänning med hjärta och tightt i stretchfrotté knickersmodell. 250kr inkl frakt.


Tunikaklänning i ljusrosa med randiga matchande velour shorts. 250kr inkl frakt.


Tunikaklänning  och tights/byxor med höga muddar i Ekologiskt tyg med gula muddar och kanter. 285kr inkl frakt.

Idag ska det blir ytterligare en loppis och sedan kalas hos min systerdotter som fyller 4 år.
Men snart är det måndag igen. :-/ Men inte många veckor kvar till Daniels semester.  hääääärligt!!

tjingeling!

Jäkla unge!!!

Ja men går och lägger henne och tror att hon kanske somnar vilket hon nästan alltid gör med en flaska välling. Vi gick ner och ut för att kasta lite pil. Hon rusar upp och in i min sminklåda som jag redan tuuuuuusen gånger har sagt att hon inte får lov att röra.

När jag sminkar mig så får hon vara med sidan om och låna roughet (stavas?) och hon får lite lypsyl på läpparna medan jag kanske tar läppstift. Det händer inte allt för ofta jag sminkar mig nu längre. Känns lite meningslöst. Jag har ju min man och han bryr sig inte speciellt. Och ska vi på stan spelar det inte heller någon roll. Att ständigt sminka sig är onödigt. Speciellt på sommaren men i alla fall. 

Så här grann blev Mirjam efter en stund.
Jäkla unge vad hon trotsar ALLT nu.





En busunge utan dess like!

Beroende

Ja det har jag blivit. Och det som jag måste ha dagligen är riskakor med smak av dill och gräddfil. Jag blir tokig snart på det. Men det är såååå mycket godare än chips. Så varför detta cravings?? ingen aning faktiskt. De är bara så in i sörens goda.

Idag är jag supertrött. Jag får aldrig någon chans att somna en stund heller för nu har jag startat lite rea på hemsidan och sedan har jag douglas som ständigt är vaken när jag blir sömnig. Och när han väl sover känner jag att jag måste jobba på.
Och ovan på allt är det ett blåsigt kallt helvetes väder just nu. Varför kan det inte bara regna och sedan vara över?? varför ska det bara vara kallt en vecka?! aja, det kanske kommer några droppar regn inom de närmsta dagarna.

snaaaaaaark.

nu börjar nedräkningen tills Daniel och Mirjam kommer hem. Antar att Daniel ringer o hör om han kan stanna för att jobba lite på hundburen. Så snart blir det att gå ut och vandra i blåsten. iiiihhh!!

Blä på denna dag!

utseendet

Utseendet på denna bloggen är svårt alltså. Denna  tycker jag är mysig men i den förra blev bilderna större och det är stora fina bilder jag vill ha. Synd att jag inte kan koda nånting för då hade jag nog ändrat på en hel del. Lagt in bilder på oss längst upp och ja, gjort en massa annat.
Kommentera gärna om förra utseendet var bättre eller om detta är bra eller om jag rent ut sagt ska byta ytterligare en gång till något. Det finns inte så många fina kvar tycker jag...

idag blir det att göra följande:

***Nu sitter jag och väntar på att öra/näsa/hals ska ringa upp mig. Jag har ju problem med mina öron och är väl halvt döv på vänster örat nu. Jag är bara rädd att det har blivit kroniskt. För så fort jag gäspar eller gör något sådan blir det ännu mer lock för öronen. Stundtals hör jag knappt nånting och det är jätte jobbigt.
Sist jag var där så sa de ju att man öron var svåra att suga rent eftersom trumhinnorna är buckliga...det ser ut som om jag ahr hål på trumhinnan men det är insjunkningar ochd et kankse säger  sig själv att jag hör dåligt då. Skulle varit på återbesök i mars men fasade för den här sugningen i örat och när jag väl ringde igen så var det strejk. Men nu så...nu ska de göra något  åt det. Jag kan inte gå så här längre. De får operera in rör i värsta fall.

***sen ska jag ringa veterinären för att få vaccinationen på Douglas eftersom han blev 12 veckor igår.

***Ringa till malmö om ögat.

***Sy 4 par namnbyxor som är beställda och betalda.

***Glo på "våra bästa år" ;-)

*** sy lite till...

inte så mycket kanske men det blir många samtal idag.

helst av allt vill jag bara soooooooova! ZZZZzzz



uppdaterad: tid till öron den 7 JULI 13.00. Känns som om det är en hel evighet tills dess. Det kommer bli kroniskt känns det som.... :-(

Strandraggarna

Ja idag bar det iväg mot stranden. Morgonen blev full med att packa en massa och hålla koll på både Douglas och mirjam eftersom Daniel tog sovmorgon.
Douglas fick vara hemma hos morfar eftersom vi inte visste om det skulle bli supervarmt vid havet. Typiskt nog så var det inte det utan det fläktade jättebra och där fanns massa andra hundar så han hade klarat det fin fint. Men han hade det lika bra hos morfar. :-)


Här har Vi grävt ner Mirjam i sanden!



Superglad tjej som får leka i sanden med pappa


Också har vi bild bevis på att mirjam har badat i havet.


Perfekta puffar som hon fick igår på kalaset.


Mamma och Mirjam mys i solen!


Likadant! ;-)


Härligt i solen


Bästa pussen


Jag och mirjam bakade kaka med snäckor.


Mirjam leker själv vid strandkanten


Också hittade hon en kompis att leka med ett tag.


gladfis



Det var härligt på stranden i alla fall. Jag fick även en chans att slumra till och det var underbart och väl behövligt.
Dumt nog glömde jag solkrämen så mirjam fick gå med tröja mestadels men det gör inget. Jag och Daniel har fått färg, det syns betydligt mer nu än när man låg på stranden. Mirjam har lite färg på armarna men hon har tack o lov inte bränt sig. Skönt!
Eftersom det inte blev någon middagsvila för mirjam på stranden tog hon en sen tupplur vilket då innebär att hon sitter här sidan om och klockan är snart halv tio. Men nu ska hon nattas.
Hon har sin nya sänghimmel uppsatt och hela sängen ser jätte inbjudande ut.

Godnatt!!

Mirjam 2 år

Ja dagen började superbra! Daniel kom och väckte mig och förklarade att det var Mirjams födelsedag. Jag var helt väck. ;) Vi gick in till henne och sjöng och sedan fick hon sin första paket. Vi hade ju förvarnat henne om vad som skulle hända hela dagen igår ungefär. Hon fick tre filmer med Teletubbies så nu förväntar vi oss i alla fall 1 timmes längre sovmorgon så då kanske vi kan få gå upp kl 7 i alla fall. Vi satt i alla fall alla tre och tittade på teletubbies i morse och sedan avr det bara dags för att städa lite och göra tårtor. Det gick smidigt och helt plötsligt var klockan 16 och alla kom. Det blev myyyycket folk på en och samma gång. Rätt så skönt men nästa år delar vi nog upp det. Dels för att man ska kunna hinna prata med alla och så blir det itne så mycket stim bland barnen.
Hobbe och Douglas busade hela tiden. Man fick sära på dem för att de skulle sluta. Hobbe har blivit stor nu...känns konstigt när man sist såg honom så var han en liten liten plutt. Han är lika stor som Douglas är nu. Rätt häftigt!

Mirjam fick en massa fin presenter. Hon fick microfon och stativ, utemöbler, spadar och hinkar, vattenleksaker, teletubbies dockorna, kläder, pussel och en massa andra saker. Nu hoppas vi att det håller hela sommaren för henne.
Goooda tårtor blev det också med jordgubbar och fyllning så enkel som banan, jordgubbssylt och vanlijsås. Super gött!
Ja det hela gick fort som bara den men lika bra det för nu när alla hade gått blev jag totalt snurrig i skallen. Det har väl blivit lite väl stressigt i dag i alla fall.

Men nu ska jag bomba bloggen med lite bilder från dagens kalas...vår lilla två åring! Stoooor tjej! :-)


Paket öppnande!!




tinky winky, Po, la-la, dipsy.... Teletubbies!!! :-)


Och här är Douglas och Hobbe....en jack russel terrier.


busar lite.


sötisar :-)

        
Och här har vi blivande stjärnan som bjöd på sånguppvisning i sin nya microfon som både har klappfunktion och komp. Superbra som man även kan koppla ihop med en mp3spelare för att sjunga till. En riktig karaoke maskin ungefär. :-)

Nu sover snäckan som en stock antar jag. Mycket folk och massa nya grejor.
Snart kommer Ellan o måns med Bill så då får Douglas träffa ytterligare en liten hund....en dansksvensk gårdshund. :-)

thats all for today!
Nu ska jag glida i min ninjadräkt, en tight, slimmig silverfärgad kroppskondom och ninja hem några snygga plagg på tradera. Yiiihhaaaa!! :-)

Ingen kamera.....

... på stranden idag. Typiskt att man alltid ska glömma något.
Idag på eftermiddagen så bestämde vi oss för att åka till stranden med Mirjam och Douglas.
Det blev Mirjams första strand-tur sedan förra året och det lär hon inte komma ihåg något ifrån. Men nu så tyckte hon det var kanon! Först berättade hon stolt för våra grannar att hon skulle till stranden och när vi väl kom dit så var det baka kaka i sanden. Vi fick henne till och med till att bada i havet och när hon väl hade gjort det en gång ville hon i igen och igen. Douglas var lika duktig han. Han hängde med oss i vattnet och badade han med. Supergo! men när han gick upp började han fryyyyysa men då blev det lite fotbollslirande och sedan var han varm igen. Det var verkligen supervarmt i vattnet. Helt otroligt alltså....men lite väl mycket tång för min smak.... men sen och andra sidan så var det ju vid hundbadet i sibirien. Men i alla fall... kameran glömde vi. Men vi har redan nu bestämt oss för att åka dit igen och spendera en heldag på söndag. :-)

Innan idag så har jag bakat muffins med hallon i och några med choklad och strössel på. Resten av morgondagens kakor fick bli "kööbekagor". Ja jag ska ju göra tårtor också men det är inte så svårt.
Sedan ahr vi städat som vanligt...vi röjde upp i uterummet och Daniel tog det gamla markistyget och hängde upp den som tak. Superbra! då kan vi nog sitta där ute imorgon på kalaset. Annars hade det nog blivit på tok för varmt.

Lite bilder på dagens busande.





pötnos


valpatänder. Han är gryyyyyyyym!


och mest troligt blir det denna fina klänningen jag gjort som Mirjam får ha på sig på kalaset imorgon! :-)

Nähä nu blir det lite blossande och sedan antagligen sängen. Jippiiiii!

natti natti

från Fant.....

....till Elifant på en vecka. Det kanske förklarar hur fort allting går med Mirjams tal. Hon pratar helt och hållet så att man förstår henne nu. Ibland är det lite hischibischi men hon kan massa ord.
Vi var på utvecklingssamtal på dagis och där sa de att hon var mycket duktig på att prata och komma på egna lekar och allt vad det nu är. Mirjam har startat en lek med de andra barnen om att Häxan ska komma och då skriker alla och springer och gömmer sig och skrattar en massa. Sedan sa de även att hon kan vara rätt så rastlös att t.ex. om hon tröttnar så vill hon absolut inte det längre. Hon kan ju bli väldigt arg och då förklarade vi för personalen att vi alltid sätter oss ner till hennes nivå och berättar vad det nu må vara. Till exempel om vi har sagt till Mirjam att ni blir det inte mer läsa bok utan nu ska vi gå och byta blöjan eller så, så förklarar vi för henne att tänk så skönt det blir sen och hur mycket kul vi kan ha med det och massa sånt. Det går liksom inte bara att sluta med något om hon väl har börjat med något hon vill göra. Usch det blev rörigt. Men i alla fall....."jo så atte"..... så är det i alla fall. ;-)

ohh 26 grader i poolen är inte illa alltså. ;-) *lockande*

Nu ska jag in i duschen och sedan blir det paus. Det är ju lååååånghelg så nu kan man njuta lite innan kalaset på lördag. Vi blir 20 vuxna och nio barn. Puh! Har svårt för att få ihop hur alla ska få plats där ute om det nu är så fint väder. Men det ordnar sig säkert. Jag längtar efter att få ge henne teletubbies filmerna. Hon lär sitta och titta på dem varje morgonen nu innan dagis. Hon älskar Teletubbies! nästan jag med... "tinkywinky, dipsy, la-la och Po! Teletubbies!" *sjunger*

so long till alla vettiga personer som läser mitt trams. ;-)

Vad händer...

Jaha... här händer det väl inte så mycket. Jo en del i hemmet kanske.
Jag ahr äntligen målat färdigt staketet som nu även är helt runt om vår framsida så inte Dogge kan springa över till grannarna. Dock är ju Mirjam väldigt bra på att öppna grinden så han sticker i alla fall. :-/
Han är jätteduktig annars tycker jag nog. Nu ahr vi iofs dörrarna öppna hela dagarna eftersom det är så fint väder men han både kissar och bajsar ute. Jag vet dock inte hur det blir om jag stänger in honom ett tag. då måste jag ha stenkoll på varje rörelse från honom.
Han ylar och skäller rätt bra om jag går upp på ovanvåningen ett tag. Han vill följa med... ytterligare en grej man är rädd för att han ska fortsätta med. Men samtidigt, han är 11 veckor bara. Han väger nu nästan 10kg... när vi fick honom vägde han 8kg så det går superfort. Lite ångest har jag för honom. Det hade varit lättare med en vuxen hund direkt. Det är riktigt jobbigt med valp men vi ska klara det också.

sydde vuxenknickers som nu är det som går bäst på tradera. eller ja... knappt det ens.
Har sytt nya byxor som ligger ute på tradera nu. Superhärliga stretchfrottébralls i underbara färger.




Ja och en annan har även vågat sig ner i poolen trots de fjuttiga graderna det var i helgen.
Nu ikväll är där 26,3 grader (kl 22.00). Vi har ju inhandlat en värmare och det verkar som om den funkar.

Nu ikväll har vi även räffsat och städat på tomten men det lär vi nog göra ett antal gånger till. Vi har knappt något gräs kvar efter allt bråte.

Nä nu ska jag snart gå och lägga mig. Jag har kikat på säsongsavslutningen av greys och nu känner jag mig rätt färdig.
Jag hoppas på en bra dag imorgon!!

godnatt.

RSS 2.0