helgrillad gris och områdes fest

Ja det passade sig faktiskt väldigt bra med en sista fest på området. Det var 25 års fest för området som skulle firas och som gjordes i kommunalhuset här i munka med god mat, Balthazaar-bandet och många glada människor.
Känns lite tragiskt att flytta men samtidigt sååå skönt. Kommer dock sakna några som bor här.
Mirjam var supertrött igår så redan vid 21 så fick vi gå hem för hon så gott som gick och sov då. Vägrade att lägga sig och vila där så kvällen blev kortvarig för mig med. Just då var det okej att gå hem för jag var också trött (som vanligt) men nu idag när jag är pigg önskade jag att jag hade fått vara där lite längre ;-)
Daniel ligger troligtvis på soffan och är bakfull så det knakar. Tacksam för att han ligger där för det är rejäla stockar han drar. En flaska gin är borta och en bra bit på whiskeyn. Oj oj oj! fasar för hur han mår när han vaknar. ;-)

Idag blir det nog att dra ner lite saker från vinden. Jag vill gärna gå genom grejorna och kanske till och med kasta lite. Prylar som ligger på vinden ligger ju oftast där av en viss anledning. ;-)


renoverad kärra

NU är den färdigslipad och oljad. Daniel har varit supernoga som alltid. Jag själv hade slipat den halvtaskigt eller lagt ner projektet helt. Där var nämligen fullt med gammal olja och det var nästan som kåda på träet. Antar att det har varit en hel del mögel på den. Slippapper efter slippapper gjorde den i alla fall så här fin.

förebild finns i annat inlägg längre ner i bloggen.


pimpad och klar! planteringsbord eller spritbord?!

Lägenheten är såld!

Åh det är en sådan befrielse att ha den såld nu. Så underbart skönt. Papperna skrevs igår. Nu återstår godkännande av föreningen (tur man är med i styrelsen och redan har berättat lite).
Så nu är det fritt fram att börja packa hejvilt för det är faktiskt mindre än en månad tills vi får tillgång till huset. Helt otroligt att det verkligen börjar närma sig vår tid. :-D
Men det är mycket att ta reda på innan såsom vilken villförsäkring man ska ha, flytt av alla olika sorters abonnemang, adressändring m.m. Så idag har jag faktiskt en del samtal som jag måste ringa. *pust* många saker att tänka på.
Vi har fått bra pris på hem och villa försäkring hos gjensidige. Vi har dem nu så vi ringde dem. 3500kr om året och då är det både villa och hemförsäkring, allrisk. Men att vi har securitas larm gjorde bara 50kr på försäkringen. Aja, jag tror det är ett bra pris. Det är många ytor som ska försäkras ju.

Nej det är rätt så tomt i skallen idag. Jag har funnit "inre ro" sedan papperna skrevs igår. hihi!


50 dagar kvar dessutom idag till beräknat. :-D

min stjärna

tvungen att visa upp min lilla doffsing! Söt som socker. ;-)


en väska till

jag har gjort några väskor till faktiskt. Mest bara för att det var så kul. Detta är bara en vanlig "skolväska" kan man säga. Men nu är det slut på väskgörandet ett tag fram åt i alla fall.




   

I helgen har vi även varit på ekeby möbelaffär. Jag har faktiskt aldrig varit där innan. :-O Men nu åkte vi dit och där fanns sååå mycket fint som vi ville ha.
Där fanns matbord och stolar i new england stil och det var till och med på rea. Så supersnyggt att ha i vardragsrummet. Det tråkiga med det är att det vara rea på det och antar att det var på utställningsexet. Det är ju lätt sålt om några dagar. :-/
Sedan kommer det bli en Burhéns soffa som är byggningsbar. Den var liksom klockren med. Ja vi gick nog där i ca 2½ timme och bara kollade och ville ha. Inga pengar har vi ju men drömma.

ungefär så här ska den se ut då.

fast lite andra ben. Färgen är ungefär som vi ska ha. Mörkgrå.

Ritningen ser ut så här.



Ja så det  är bara att drömma på tills vi vet om lgh:n blir såld och när det finns pengar från banken att hämta. ;-)

skötväska

Jag fick energi och intresse, konstigt nog, att sy en skötväska! Min allra första väska som är något att hurra för. Jag är annars alldeles för lat för detaljer men nu hade jag ju allt jag behövde till att göra en väska så då gjorde jag det.
Det finns vissa saker jag hade velat göra annorlunda på den men det är lätt att vara efterklok. Jag trodde att vissa saker skulle bli bra.
Den är sydd i vanlig kraftig bomull och har kraftig vlieseline för att få den stel och stadig att ställa upp. Den är fodrad i matchande grönt. Några fickor här och några fickor där. Dragkedja och band och en liggdel med platadfrotté för blöjbyten.
Nja...den kanske håller någon månad innan alla sömmarna rasar ;-)
Jag ska ge mig på att göra fler sen tänkte jag för så svårt är det egentligen inte. Bara man planerar först. Nu har jag i alla fall gjort testväskan. Nu vet jag någorlund hur jag ska göra för att få en väska att bli supersnygg!

Här är bilder.









det roliga är väl att den matchar inte ett enda dugg våran röd/svarta vagn. ;-)

skälderviken loppis

ja vi körde dit och det var tur vi valde den loppisen fick vi höra. Där var folk som kom från jonstorp som bara hade sagt blä åt grejorna.
Vi har fyndat massa grejor i dag. Nästan så jag får ångest nu över alla prylar vi har fyllt upp här igen med... gaah!!

bild bevis:


Här har vi lastat hela bilen + släp med loppisfynd!


Babysitter som vi köpte med takräckena till bilen (för att kunna lasta) för 20 kr


två hörnskåp och hela den andra hyllan för 10kr/st. Det blir bra när det blir slipat och målat.


Rullbordet för 10kr + övrigt fick man köpa en låda för 20kr att fylla. Bilden nedan visar mirjams fynd i 20kr-lådan.




brudkista som är stooooor sen 1869 i orginalskick för 200kr


tavlor och grejor för ved till öppna spisen. 80kr på bilden.

men som sagt, ångest för alla prylar. pust!

golvproblem

Idag ska det bli loppis igen. Dock har vi väldigt svårt för att välja vilken vi ska åka på. Det finns en i jonstorp och en i skälderviken och båda starta klockan 13.00. typiskt eller?!
Vi får se om vi hittar några fynd idag!

I fredags var vi en sväng på K-rauta och kollade in golv m.m. Vi fick tips om nålfiltmatta i källaren/gillestugan. Hallen kommer att bestå av klinkers men vilka vet vi inte. Vi hittade snygga svart som var 50x50cm stora. supersnyggt! Vad gäller nålfiltsmattan så är det ju för att slippa det kalla golvet som faktiskt är i källaren, om vi nu inte drar golvvärme men sen är ju frågan. Hur snyggt är det med klinkers i en gillestuga?
Om ni har tips på vad man kan ha i källaren är ni varmt välkomna med förslag. Tänk på att i en källare får det inte vara organiskt material (såsom trägolv m.m.). Det försvårar ju massor men rekommendationer är att man inte ska ha det just för att betongen ska kunna andas. Vill man ha trägolv så måste man se till att där finns ventilation under golvet. Det räcker inte med skumplastet utan helst ska man då borra hål i golvet och sätta en fläkt som blåser in luft under och ett hål där luften dras ut... frågan är ju hur snyggt blir det?!
nålfiltsmatta är ju rätt stickigt också och det sämsta är att den görs bara i 2 meters breddar. Då får vi en massa skarvar hit och dit.... som inte är snyggt. Näe usch, jag vet faktiskt inte vad vi ska göra med golvet. Jag får försöka hitta information och idéer på nätet.
Det bästa var att jag hittade ju faktiskt valnötslaminat på k-rauta. Det var mycket snyggt och priset var 49kr/kvm. Jag hade ju förväntat mig dyrare golv än så men med 7 eller 10 års garanti tycker jag nog att man kanske kan använda det. Vi ska ju inte börja med det men priset kanske kommer tillbaka.

Jag skriver mer efter loppisen idag!

här lägger jag in bilder på huset som det ser ut idag.










tyvärr är det inga miniatyrbilder. Pallade inte att spara om bilderna till jpg istället för bitmap.
Men så här ser det ut. Detta är de bilderna som var ute på nätet. Fler före-bilder lär komma när vi väl bor där.

suck och stön

varför får vi inte lägenheten såld? Det är sååå irriterande. Jag ska dock köra in till mäklaren idag och prata med honom lite. Nu känner jag bara för att få den såld, så vi kanske får godta ett lägre bud som vi har fått om de nu fortfarande är intresserade.
Vi har gjort några förbättringar och vi har slitit med att tömma från småprylar och en massa annat. Min pappas garage börjar bli proppfullt med kartonger och annat plock. Vi kämpade verkligen för att få det fint till i tisdags för att det var visning då. Två hade tydligen anmält sig men INGEN kom, så vad gör man?! Man känner sig så handlingsförlamad när man själv inte kan påverka försäljningen någonting. Ju längre den ligger ute så blir det mindre träffar och folk undrar varför den inte blir såld. grrr det är så frustrerande!

Igår var jag på en rundtur med pappa. Vi körde till härliga hem för jag ville visa de fina sofforna vi ville ha. Tror ni inte att de är slutsålda nu och inte kommer tillbaka?! har vi otur eller har vi?!
Så det blev en tur till väla och ikea. Jag har ju innan varit inne på ektorpsofforna just för att de är så fruktansvärt behagliga att sitta i men Daniel har inte varit lika intresserad. Nu var där ny klädsel till dem som jag verkligen gillade + att där var medlemspris på stommarna så det blev betydligt billigare och då är de ju billiga redan innan. Jag gillar att man kan ta av all klädsel och tvätta. Det är det som är mest praktiskt med de sofforna. Men sen antar jag att de efter en kort stund blir nersuttna och inte alls lika fina som nya. Men att köpa en soffa för 18000 som man sen känner sig tvungen att ha i 10-15 år bara för att den kostade men ser sunkig ut efter 7år känns inte heller som något alternativ. Då kanske det är bättre med sådana soffor....
så typiskt att "våra" soffor inte finns mer på härliga hem.
Det blev i alla fall lite mat på ikea. Åt laxen och den var supergod men tillhörande grejor hade jag gärna varit utan och tagit potatis istället. Därefter blev det en god glass på väla och shopping av en brun mössa med rosett till Mirjam.

Idag (än så länge) har jag plockat lite här hemma igen och egentligen bara sett till så att det ser lika fint ut som när vi skulle ha visning i tisdags. Det blir så snabbt skitigt här hemma. Skyller på Mirjam och Daniel. ;-)
Sen har jag en äppelkaka i ugnen från vårt eget äppelträd. Mums med vaniljsås.... smask!

Nähä... halv tio är den. Ska strax göra mig i ordning för att köra ner till stan och "skälla" lite på mäklaren.

RSS 2.0