8 dagar kvar till bf.

nu går det saaaakta tycker jag. fast ändå inte. snart är det väl förhoppningsvis min tur att pluppa ut en sötnos.
Vaccinet togs igår och har sjukt ont i armen idag. känns som om någon har slagit mig riktigt hårt och gett mig världens blåmärke. Men det går väl över snart hoppas jag.
Jag saknar fortfarande skruvarna till spjälsängen och jag tror inte det blir bebis innan den är färdig och bäddad.
Idag ska vi flytta ner mirjams säng till det lilla rummet sidan om vårat. Hon fixar inte att sova där uppe och vi har nu bråkat med henne i två dagar och vi pallar helt enkelt inte. Det kommer väl en tid då hon känner sig säker i huset och vill sova däruppe igen. Bebis får ha spjälisen i vårt sovrum tills vidare.
Det gick dock rätt bra att få Mirjam o sova i sitt rum de första dagarna men samtidigt som vi vet om att hon driver med oss så pallar vi inte ta det. För hon ger sig ALDRIG heller! Så nu får det väl bli lekrummet för det ska inte finnas en leksak i sovrummet. Sen får det vara sluttramsat från henne.

Imorgon blir det sista skrivningen på lgh:en och han som köpt får lov att flytta in. Känns underbart att få det överstökat.

Idag ska det nog bli lite lövräffsning där ute. Det BEHÖVS!!! :-D

mycket just nu

Ja det kan man lugnt säga att det är!
Äntligen börjar vi komma till rätta i huset och det är sååå skönt. Imorgon ska vi städa det sista i lägenheten och sedan kan man bara få lov att njuta och ta en dag i taget.
Flytten gick jättesmidigt med massvis med folk som hjälpte oss! tack till er alla! :-)
Vi fyllde en hel stor lastbil men ändå fanns det grejor kvar. Helt otroligt med grejor men nu när det börjar packas upp och komma in i garderober, köksskåp och annat så ser det inte så mycket ut längre.
Daniel har redan satt igång och börjat installera och dra sladdar för att få ordning på saker och ting. Det enda vi fattas nu är tv och det har vi valt att ta via telia. Känns bra men det kommer inte förrän om två veckor. Dryg väntan och saknad av serier. ;-)

Idag har jag även varit på ultraljud igen. Jag var hos barnmorskan igår och hon kunde inte känna om huvudet låg ner eller hur det var så hon ville vara säker och skickade mig på UL. Huvudet var neråt tack och lov! Men skönt att ha fått det bekräftat för jag är lika klok med vad det är jag känner för något i magen. ;-)
Så nu går man mest och väntar. 13 dagar kvar idag men som jag känner det nu så lär det nog vara minst 15-17 dagar kvar. Dock efter flytten (trots att jag inte lyfte något) så hade jag massa sammandragningar på kvällen och hela nedre regionen har kännts som en ballong men det har släppt lite nu så ja..... väntar och väntar.
Jag är bara så trött också hela tiden. Hade jag kunnat hade jag sovit minst tre timmar under dagen också för att må hyffsat men det kan man ju inte göra eftersom man har en aktiv dotter som inte vill vila....jo om hon somnar i bilen.. :-/
Aja, snart är väl denna pärsen över och vi kan få njuta av en liten nykläckt bebis. :-D

Nä det blir inte mer idag, har ingen ork! Daniel ligger på soffan och slumrar så jag får tyvärr vara vaken och hålla koll  på Mirjam som precis har ritat teckning till gammelfarmor som fyllt 80 år och som nu sitter och tittar på en film.
Imorgon ska jag ta sovmorgon!!! :-)

decoupage

jo jag har börjat testa en ny grej att hålla på med och det har snabbt blivit en hobby.
Jag har läst lite om servett decoupage men har inte testat förrän nu och det är ju skitkul!
Just nu känns det som om jag vill sätta massa servetter på allt möjligt.

Jag är långt i från begåvad och egentligen är det ju inte supersvårt utan alla kan göra men det är alltid kul att klippa och klistra.

Jag har gjort min första burk och det blev vår nya kaffeburk.




Sedan har jag gjort en liten ask med pärlor där jag förhoppningsvis ska ha lite smycken i.



Just nu håller jag på att decoupaga ett gammalt bord som jag en gång la en massa klinkerbitar på. Det bordet ser inte bra ut idag så jag håller på att klistra lite servetter. Haha! vi får se hur slutresultatet blir, annars så kastas bordet. :-)
Daniel har sett det och han tycker att det var snyggare innan....men inte jag än så länge. ;-)


förebild (ser fint ut på håll men är inte fint i närbild)


påbörjad


nu ska det bara göras runtom


nästan färdig men så här blir det. Ska troligtvis måla resterande av ben och underbord vitt senare.
Ett bord som passar i källaren sen.

Vid så här stora projekt som det här bordet så går det lätt en stor flaska med lim/lack från pan
duro. Kan ju bli lite dyrt om man ska hålla på i denna takten som jag gör. hihi! Jag hade helt klart kunnat sitta och dutta med lim en hel dag.

Skriver bara en kort beskrivning på hur jag gör för att "decoupaga".
Jag använder:
 panduros egna decoupage lack/lim. Finns för trä, papper, keramik, glas m.m.
 Servetter som jag tar bort Ett lager av papper (på vissa sidor om decoupage så vill de att man bara ska använda ett lager men jag är inte så haj på detta än och tycker att två lager är tunnt nog (servetter brukar ha tre lager papper)).
 Sedan använder jag vanliga köksvampar som jag klipper sönder till att dutta fast servetten.

Först lägger man ett lager lim, sedan duttar man försiktigt (inte stryka, då går servetten sönder) med svampen så det får ytterligare ett lager på ovansidan av lacklim. Sedan får det torka och vill man ha det starkare lackat är det bara att dutta fler gånger. :-)


Imorgon får vi nycklarna till huset!!! Det är lika pirrigt som när vi skulle gifta oss. hihi!!


gräsänka

Hade planer innan på att kanske skapa en ny blogg men ångrade mig. Jag hade velat ha en enbart för renoveringen av vårt hem men känner då att då blir det väl ingenting skrivet i denna.

I helgen är man gräsänka då Daniel har åkt iväg på fiskehelg med grabbarna. Lite vågligt att åka iväg en hel helg men som tur är så är han ju bara ca 1½ timme i från mig.
Så jag och Mirjam är själva hemma och planerna är än så länge att det ska bli badhuset imorgon. Men jag skulle önska mig lite annat skoj också. Hade varit perfekt med en auktion eller en loppis någonstans. Jag vill ha ett nytt projekt.

Ni vet vi köpte ju möbler på skäldervikens loppis för otroliga summan 10 kr möbeln. Snart är de färdigmålade och redo för att fotograferas och visas upp. De är verkligen fina nu i alla fall. Fullt godkända och värda mer än 10 kr.
Fuderar på om man ska ta och måla det sista i helgen.

På söndag ska vi och städbesiktiga huset för de är färdiga då. Men idag ångrar jag mig.... varför, varför, VARFÖR
sa vi att vi kunde ta den tidigare utan att de behövde städa? Nog för att jag ångrade mig senare och sa att i alla fall alla hygienutrymmen var tvungna att bli städade... men resten då? De har ju lovat grovstädning på resten men vad räknas till grovstädning? Med tanke på att de valde att ta städfirma till det vi bad dem om så antar jag att de är sådana som gärna slipper städa och inte bryr sig....
aja, vi får se. Egentligen kanske inte jag skulle följa med på söndag för jag lär nog vara väldigt kritisk om jag ser t.ex en massa fastklistrad skit på golven som måste hårdskrubbas m.m.

Nä nu blir det till att fortsätta go på repris av Bygglov.


samla

Jag tror jag ska börja samla på lite rörstrands grejor.
Jag gillar speciellt Mon Amie servisen men även ostindia servisen. Dock vet jag att ostindia är jätte populär men nja...Mon amie lockar mer. Vet ingenting egentligen om Mon amie medan om ostindia kan man hela historien om hur de kom till sverige m.m.

tåls att tänka på..


Mon Amie



Ostindia



vilken rörstrandsmodell tycker ni bäst om?

pack packa packa

ja, det är vad ens liv handlar om just nu. Nu är det om två helger som vi flyttar här i från. ÄNTLIGEN!! Men som vi har packat och haft oss redan och än är vi inte färdiga. Vi har så mycket grejor och mer eller mindre allt ska ju med. Hade jag fått bestämma hade jag nog slängt betydligt mer grejor än vad vi har gjort men sen kanske det ändå blir en rensning när man väl packar upp också.
Börjar även bli stressad inför kommande förlossning. Det är inte heller lång tid kvar, vilket samtidigt är skönt som det är skrämmande. Jag vill inte föda igen!!! vill slippa helst. Någon annan kan få göra det till mig. Eller så kan det få gå fort med få värkar som gör så att jag öppnar mig 3 cm per värk ungefär och sedan en krystvärk och plufs så är den lill* ute. näää...inte ens det vill jag. Daniel får föda istället!

Lite stressigt är det i alla fall med tanke på att Daniel ska på"fiskehelg" nästa helg och jag och Mirjam blir sittandes här. Förmodligen packar jag det sista då förrutom de smågrejor man behöver. Man kanske till och med kan städa en toalett och stänga den dörren och inse att det var sista gången vi gjorde nr 2 i den toaletten. ;-)

Tiden går i alla fall fort i övrigt också men det är tack vare den här flytten. Men åååååh vad det ska bli härligt.
Imorgon ska jag sy de sista namnbyxorna jag har haft ute på tradera och sedan blir det adios till symaskinerna som ska packas ner.

nähä nu får det bli lite lördagsmys med Daniel. Mirjam ska slängas i säng, helst för en timme sedan. ;-)

RSS 2.0