PL400 - rätten att vara lat

Som sagt så kaklar vi lite i köket och man får ju inte vara dum och göra det svårt för sig när man lätt kan smälla upp det ovanpå det andra. ;-)





inte färdigt iofs men det blir nog snyggt. :-)

låt mig tappa hakan

om jag skulle göra film så skulle den handla om att....
Vissa har bara en bra förmåga att röra till saker och ting för sig. avsluta ett långvarit förhållande, hoppa av skola för att sen snabbt träffa en ny....om det inte redan hade gjorts och sedan som krydda på moset... bli gravid snabbt som sören.... så snabbt att man kanske inte ens kan veta vem som är pappan?!... detta känns som ett bra avsnitt i "våra bästa år". Riktiga intriger. Spännande måste jag säga. men kanske samtidigt något man sett förr...

Idag rustar vi upp köket. Vi sätter nya kakelplattor. Det blir säkert fint tror jag. lägger in bilder sen.

Förkylda börja vi också bli. Mirjams näsa rinner som bara den och min börjar. Jag blir orolig för mina öron. Jag var ju dock hos öronläkaren den 12.e och han sa att det örat som fick rör hade blivit mycket bättre, bättre än vad han hade trott från början. Högerörat går inte att göra något åt då antagligen trumhinnan redan har växt fast i något ben av något slag i örat. Fast höger öra hör jag bra på i alla fall. Enligt hörsel test jag gjorde för 20 år sedan så hör jag nu så gott som lika bra. Så det är ju skönt. Men när jag blir förkyld blir jag rädd att det ska knasa till sig....

nä nu får jag gå och se vad som händer där nere.

Filmjölkslimpa

Jag var tvungen att baka idag. Jag har sagt att jag skulle baka filmjölkslimpa utifrån Leilas recept länge nu så idag blev det. Suuuupergott!!! Och så enkelt. Många ingredienser men när du väl har alla hemma så är det sååå enkelt. Och verkligen supernyttigt också.





äntligen

i somras var vi ju på loppis och köpte två soffor som skulle vara i vårt uterum. De behövdes renovering och jag började med att klä en dyna. Längre än så kom jag aldrig. Men nu har jag gjort färdigt ena soffan i alla fall. Det blev i velour i färgerna brunt och limegrönt. Det blev faktiskt rätt snyggt tycker jag. Synd bara att den exakt samma velouren inte finns mer. Så den andra soffan får nog ha färgen ljusblå istället för limegrönt men det blir säkert finfint det med, när nu den blir klar. ;-)




vad tycks?!

Promenad

Igår var vi ute och promenerade lite här i byn. Ett stenkast från  oss har vi laxtrappor som vi ofta besöker när vi är ute och går. Är det på sommaren så är det för buskarna som pryds av goooooda björnbär och på vintern är det för att se istappar.
Vi tog med kameran igår och fotograferade lite grann.










vattenfall och laxtrappor till höger. Ett enormt ljud!





Efter promenaden gick vi hem till Micke & Ullis för lite kaffe och te. Jag dröjde inte kvar länge fö jag skulle jobba kväll. Mirjam lekte med kusinerna och de följde med Daniel och Mirjam hem senare för att leka mer. De var även i affären och köpte dessa. hihi!

Blingbling-tänder!

godkväll

Sitter här efter att precis ha ätit ett stort lass med spagetti och köttfärssås. MUMS!! befinner mig i paltkoma. *pust*
Jag har jobbat idag och det gick bra. Som det brukar. Börjar dock närma mig den 31:e då mitt vik är slut. Jag vet än så länge att den tjänsten jag går på är ledig och att jag kommer få den förlängt framtill att de har lagt ut tjänsten för sökning internt. Jag SKA ha den! ;-)

MIrjam är det bra med. Hon är glad att vara tillbaka på dagis igen efter den långa julledigheten och det känns skönt. Vi har umgåtts en del med Mirjams bästa kompis på dagis och hennes föräldrar. Förra helgen var vi på busfabriken med dem och det var riktigt trevligt. De är ca 15-20 år äldre än oss men det gör absolut ingenting. De är supertrevliga och bor bara en liten gata ifrån oss.

För några veckor sedan var Mirjam med Daniel på innebandyn..ja det var jag med men nu handlade det om Mirjam. Hon älskade att spela och tyckte det var så kul så igår fick hon innebandyklubbor av Morfar och spelade som sören med Daniel. :-) Och så här ville hon ha det när hon skulle lägga sig. ;-)



Nähä.. lite social med mannen kanske. hörs en annan dag.

filten

ja nu har jag gjort den klart. Eller egentligen kanske jag inte var riktigt klar med den men jag ska erkänna att jag pallade inte med det mer. 160 rutor fick räcka. För det första skulle runtorna gjorts med större vikrnål för att få rutorna större i sig och för det andra skulle jag har gjort det i billig "maxi"-garn. Den här filten har säkert kostat 600-700kr att göra. Inget man säljer precis.




Färger jag har använt är: turkos, ceriserosa, gul, vit, röd, vinröd, ljusgrön och mörkgrön också brunt till ytterringarna. Jag valde även att virka några varv brunt runtom hela filten också.

Klappar mig på axeln och tycker nog att jag har varit rätt så duktig i alla fall. ;-)

RSS 2.0