mirjam talar ut

Lägger till några videos. :-)


yrsel

i onsdags fick jag ju opererat ett rör i höger öra pga superkassa trumhinnor. Jag gjorde det för ett år sedan i vänster och det har ju funkat bra. Hade skitont i onsdags efter men det gick över och igår kändes det helt okej men idag har balansen blivit påverkad på något sätt och jag känner mig full och yr hela tiden. Fick kalla hem mannen från jobb för att ta hand om mig.
Har dock nu varit på akuten för att kolla läget och det finns egentligen inte så mycket de kan göra. tack och lov så har yrseln släppt lite. nu kan jag i allafall bocka mig ner efter något. det kunde jag verkligen inte innan idag. De tog så gott som bara blodtryck på mig och det låg på 100/60 ungefär, temp var 37,5 men annars inget annat som var något fel.
När jag pratade med läkaren så menade han på att om man har opererat rör så ska det inte påverka ens balans utan snarare tvärtom, förbättra. Och ävena tt om man är snurrig så finns det liksom inga tabletter att ta så slutar det utan man får "träna" bort snurret med att framkalla yrseln. låter knasigt men på något sätt kan jag förstå det ändå! Men som tur är verkar det ändå som om det håller på att försvinna. Dock har jag ju en massa woum woum ljud i örat som jag också hoppas försvinner inom det närmsta.
usch!!! Jag hatar mina idiotiska öron!!!

öron, blöja och kalas

Idag har jag varit på öron och fått rör i höger öra också eftersom det har krånglat som bara den. Hade super duper ont efter och grät som en liten unge hela eftermidddagen. Vid 17.00 så hade jag inte ont längre. Hör dock fortfarande inte bättre men det vet jag sen vänster örat att det tar ett tag, några dagar innan irritationen lägger sig och örat anpassat sig.
Men sören vad jag hade ont efter. Eftersom jag dels har trånga hörselgångar så fick han hålla på riktigt länge. Bedövningen svider enda ner i halsen på något konstigt sätt och  när de ska suga rent håller man på bli tokig av ljudet och att de gör ont. Hatar! Han fick ta två omgångar med bedövning. Första försöket med röret lyckades inte för då träffade han ett blodkärl som började blöda och som på något sätt hade blivit knas sedan jag var och tog hål på den där blåsan jag hade på trumhinnan. Så han fick på det igen och bedövade då även hörselgången som jag var tacksam för, för då kände jag inte att han fick tränga sig in och få i röret. Men efter 5 minuter släpper bedövningen och det kändes som om det var någon som satte rör hela tiden. riktiga tschhhh-ljud i örat och woum woum... och en ihärdigt stickande nål i örat. Som sagt bölade som en stucken gris i bilen på väg hem och väl hemma vrålade jag. *stackars mig*

Magen känner jag dessvärre inte av mer än att jag får sammadragningar rätt ofta och det märks om jag ska lyfta något m.m. så det ska jag sluta med.
Längtar halvt i hjäl mig till UL. Dryga dagar kvar! Hoppas bara på fin fint väder under helgen då det är mors dag och pingst. Ska även på söndag åka till syster yster och se på deras nya hus. spännande!! :-)

Jobb i morgon också sen är man ledig fyra dagar, jobbar två, ledig SEX dagar, jobbar två, ledig tre dagar. underbart! men sen har jag ju också jobba tre helger i rad. Men nu får jag vara ledig tre helger. alldeles underbart!!!

Mirjam är en duktig tjej. Bakslag har vi ju haft varje gång vi har försökt med att inte ha blöja. Men hon har varit så....vad ska man säga.... lite rädd kanske. Jag vet att tjejer kan vara lite speciella när det gäller att sluta med blöja nämligen. Så har vi fått bakslag så har det blivit blöjan på igen. Det dumma har väl varit att hon är ju fullt medveten om att hon ska gå på toaletten och hon fixar det när det gäller nr 1 men när det ska vara nr 2 så står hon och trycker i en hörna utan att man märker det...i sina trosor. Man blir tokig! Har ju då skällt på henne och det kanske inte är det bästa men hon verkar ha fattat galoppen nu. Hon belönas här hemma nu med guldägg (chokladgodis med papper sedan påsk) när hon har bajsat på toaletten och det gör hon hela tiden nu. Och hon fixar dagis med ett par trosor och byxor en hel dag. dock tar de på henne när hon vilar middag och om de ska ut på längre promenader. Helt okej! helst hade jag ju sett att hon var helt utan på dagen men man får vara glad för det när hon är vaken och nära toalett än så länge. På natten har hon nattblöja och det funkar bra. Den är bara ytterst lite kissig på morgonen. Aja, hon är i alla fall superduktig! hoppas hon inte får återfall igen.

Samtidigt som blöjan åkte av för några dagar sedan tycker jag att trotsen har utökat sig ytterligare en nivå. Grrr!!!
Idag på dagis berättade en lärare att hon har verkligen inget tålamod till någonting. Jo, tack! jag vet! undrar bara vart hon har fått det i från.... tror det kan vara från mig när jag var liten, men då vet jag i alla fall att tålamodet växer till sig när hon blir äldre. ;-) i alla fall en aning. ;-)

Sedan nästa helg igen fyller busen 3 år. Helt otroligt att det har gått så fort. Hon ska i alla fall helgen därefter få ha sitt egna barnkalas. Hon ville bjuda fyra stycken från dagis och det tyckte jag var kanon, Lagom många! Daniel får vara lekledare medan jag ordnar tårta. ;-)


här är en bild från v 15+6


min fina warhol-tavla som jag målat.


och en snygging i pappas jobbeglasögon

hatar och svär

Idag är en skitdag för mig!!! Nästäppan är på ingång och det har gjort att högerörat har fått lock eller något. Kan inte tryckutjämna det och har ringt till öron för att de senare ska ringa upp. VILL ha rör i det örat nu så jag slipper detta skitet!
Ringde och sjukade mig från jobb idag med tanke på min usla hörsel. Mår väl egentligen inte superdåligt men jag är såååå trött på att vara halvdöv.
Skulle sen iväg med Mirjam till dagis och då startar inte bilen!! Något att allvarligt fel på våran bil eftersom den har hållt på så här alldeles för mycket. Enligt de som vi köpte batteriet av som vi hade innan så var det inget fel på det. Men det laddade ur i alla fall. Sedan fick vi låna ett batteri av Daniels föräldrar och det har funkat i 2 veckor kanske men imorse var bilen stendöd. Så idag blir det bogsering in och nu jäklar ska de hitta felet. Vill ha ny bil och vinna på lotto som jag aldrig spelar på!!!!!!
Och ovan på allt så känns det som om jag har en helt tom mage, fast jag är i v 16 nu. grrr! har inte kännt något sprattel sedan en vecka tillbaka då jag var stensäker på att det var en bebis. Nu tvekar man. Måste bara sura av mig lite kände jag! :-)
Min knepiga smak i munnen har försvunnit. Tog väl ca 2 veckor lite mindre innan den försvann helt. Sååå skönt för det var en äcklig smak!
Nej måtte nu klockan bli nio så de ringer från öron.

usch i munnen

Nu kan man ju börja blogga lite här om kommande bebisen i magen.
Går in i vecka 15 imorgon och det känns faktiskt bra. Bortsett att jag för tre dagar sedan har fått någon konstig smak i munnen som inte försvinner. Den börjar gå mig på nerverna. Jag har provat att äta allt möjligt för att få bort smaken men ingenting hjälper. Försvinner det inte i helgen ska jag gå till läkare för att höra om de kanske vet vad det kan vara. Skitsvårt att analysera en dålig smak i munnen. Men eftersom den fortfarande finns där när jag borstat tänderna undrar jag om det kanske inte är magen som krånglar med några giftiga gaser. Har läst lite att det är vanligt med metallsmak. Kan till viss del känna den smaken men mest smakar det som lök, lakrits och vattniga krossade tomater. BLANDAT! Usch usch!
Hoppas verkligen att det försvinner snart.

Tänkte även att jag ska lägga in en liten läsare för hur det växer i magen här till höger.

Nähä längre än så här fick det inte bli. Måste leta upp Mirjam som är ute och ränner. Det är filmdags nu nämligen ;-)

Underbara vårväder, perfekt för bygge!

Jag är världens sämsta bloggare. Förstår inte varför jag inte kan ta och skriva lite oftare.
Kan ju dock meddela er, de få som kanske läser denna tråkiga blogg att vi väntar smått igen. :-) Än så länge går allt som det ska och det känns skönt. Ser dock ut som om jag har gått halvtid redan eftersom magen redan tagit fart. Men vi är glada och längtar efter en liten till. Mirjam vill helst ha en "storebror" men när vi förklarade att det inte gick så önskade hon sig en "lillA bror".... en sån med pille, som pappa! ;-) hihi

I övrigt händer det väl inte allt för mycket i våra liv. Daniel är/ har varit sjukskriven för en ond axel. Men ska jobba igen imorgon. Han får inte lyfta tunga grejor men det finns säkert något han kan pula med på jobb i alla fall. :-)

Här hemma har vi göttat oss i solen nu några dagar. Jag ahr varit ledig i helgen så vi har kommit rätt så långt på vår ute terass som vi nu bygger. Det blir säkert alldeles ypperligt fint. Vi har kasserat poolen och det känns skönt. Med tanke på en liten till så vill vi inte behöva att ständigt hålla koll på vad barnen gör. En hemsk tanke på vad som  möjligen hade kunnat hända. tvi tvi!

Får väl lägga ut några bilder på det hela.

badankan Mirre!


balkarna till trallen!




Ja det är väl vad vi har gjort än så länge. Längst ut ska där sen blir ett snyggt staket.
Terassen blir ett  perfekt dansgolv för kasedans. ;-)

RSS 2.0